Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας, με τίτλο “Τα παιδικά μας Χριστούγεννα”, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας και ολοκληρώνεται, μετά την πραγματοποίηση πολλών δράσεων στην πόλη και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, στις 5 Ιανουαρίου 2022, στη Νέα Καρβάλη, με την αναβίωση του χριστουγεννιάτικου εθίμου “Σάγια”, παρουσίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδημάρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος της ‘Δημωφέλεια”, Παναγιώτης Αγγελίδης.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι “οι πλατείες, οι δρόμοι, οι γειτονιές και τα χωριά του Δήμου μας θα γεμίσουν με κάλαντα, μουσικές, χορό, θέατρο, γλυκές λιχουδιές και δώρα για τα παιδιά. Θα γεμίσουν και θύμισες παιδικές στους μεγάλους. Η πόλη θα γεμίσει με μουσικές ροκ, τζαζ, ποπ, αλλά και ρεμπέτικες, όπως και με μελωδίες κλασσικής μουσικής και με γλυκές φωνές μαθητικών χορωδιών.
Τα παιδιά” όπως ανέφερε ο κ. Μουριάδης “θα πάρουν δώρα από τον Αη Βασίλη, θα κάνουν βόλτα με το τραινάκι, θα μάθουν να φτιάχνουν στολίδια, θα ακούσουν και θα παίξουν σε παραμύθια πίνοντας ζεστή σοκολάτα.
Θα αρχίσουμε την Παρασκευή το απόγευμα, ανάβοντας τα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δένδρου και τραγουδώντας κάλαντα, και θα τελειώσουμε στις 5 του Γενάρη με τα παραδοσιακά Σάγια στη Νέα Καρβάλη.

Ο Αντιδημάρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης σημείωσε πως “στόχος μας ήταν να διαμορφώσουμε όλες αυτές τις συνθήκες, ώστε ο Δήμος μας να αποτελέσει Χριστουγεννιάτικο προορισμό, προσελκύοντας ντόπιους, αλλά και επισκέπτες από άλλες πόλεις της Ελλάδας και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. «Τα παιδικά μας Χριστούγεννα» είναι ο φετινός τίτλος. Όπως θέλει να τον ακούσει και να τον φανταστεί ο καθένας από εμάς. Μπορεί να είναι παιδικά, μπορεί όμως να και τα παι – δικά μας Χριστούγεννα.
Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη σκέψη μας ήταν αυτά τα Χριστούγεννα να γίνουν με επίκεντρο τα παιδιά. Εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά.
Γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των ημερών αυτών”.

Ο Πρόεδρος της “Δημωφέλεια”, Παναγιώτης Αγγελίδης, είπε ότι “όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θελήσαμε να προσδώσουμε σε αυτή την περίοδο έναν ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα, και για τον λόγο αυτό συνεργαστήκαμε με φορείς και συλλόγους του Δήμου Καβάλας και καταφέραμε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα ποιοτικών εκδηλώσεων, σεβόμενοι παράλληλα και τα υφιστάμενα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Εκδηλώσεις που στο επίκεντρό τους έχουν τα παιδιά, στα οποία οφείλουμε να προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες και όμορφες στιγμές. Έτσι, αξιοποιήσαμε όλες τις δομές του Δήμου, αλλά και το πολύ αξιόλογο καλλιτεχνικό δυναμικό που διαθέτει η πόλη ( μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, dj’s κ.α. ) τα οποία θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στο σύνολο των εκδηλώσεων”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου

 • 17:00 Παλιά Μουσική
  Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ»
  Έκθεση κεραμικής με έργα παιδιών και ενηλίκων, από το εργαστήριο Κεραμικής «ΓΑΙΑ», καθώς και έκθεση φωτογραφίας εν όψει της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
  Ομιλία του κ. Παπακοσμά Κωνσταντίνου για τον συμβολισμό των εκθεμάτων.
  Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Μουσικά κάλαντα.
 • 18:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
  Έναρξη των Εκδηλώσεων από το Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη.
  «Τα παιδιά φωτίζουν έναν καλύτερο κόσμο». Φέτος τα Χριστούγεννα, η ανάγκη μας για χαμόγελο κι ελπίδα είναι πιο έντονη από ποτέ. Ο Δήμος Καβάλας, η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, δίνουν τη σκυτάλη στα παιδιά για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Μια πράξη συμβολική, μία κίνηση ελπίδας, ένα μήνυμα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά της βίας.
  Καλλιτέχνες του δρόμου πλαισιώνουν την εκδήλωση.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

 • 17:00 Παλιά Μουσική
  Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ»
  Μουσικά ταξίδια με το συγκρότημα του Μανώλη Παργεντάκη με συνοδεία ζεστού Χριστουγεννιάτικου κρασιού.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

 • 16:00 Δάτο – Κεντρική πλατεία «Γλυκά Χριστούγεννα στο Δάτο» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δάτου
 • 17:00 Παλιά Μουσική – Τζαμί Χαλίλ Μπέη.
  «Η Βιβλιοθήκη ταξιδεύει παντού»
  Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας καλούν τους μικρούς μας φίλους να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι πίνοντας ζεστή σοκολάτα.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

 • 18:00 Γραφεία Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χωράφας Καβάλας.
  Χριστουγεννιάτικη γιορτή.
 • 18:00 Στοά Ιπποκράτη (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 25).
  Χριστουγεννιάτικη Παράσταση θεάτρου Σκιών, με θέμα: «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη».

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου

 • 17:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.
  «Το κρυφό εργαστήρι των Χριστουγέννων»
  Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» σε κοινή δράση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας καλεί τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι.
 • 18:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.
  Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας δημιουργεί μαζί με τα παιδιά «Χριστουγεννιάτικες κάρτες κολάζ». Τα παιδιά φέρνουν μαζί τους δικές τους τυπωμένες φωτογραφίες ή φωτογραφίες με το ζωάκι τους και δημιουργούν μία κάρτα κολάζ.
 • 19:00 Στοά Ιπποκράτη (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 25).
  Ξένη και ελληνική pop μουσική από το συγκρότημα “Jukebox band”.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

 • 18:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.
  Η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε με αγαπημένους ήχους τζαζ.
 • 18:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
  Ροκ εργαστήριο, με τη συμμετοχή της χορωδίας του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, υπό τη διεύθυνση της Ράνιας Βασιλειάδου και της χορωδίας του Ωδείου “Νεάπολις”, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Κύπρου.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

 • 10:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.
  «Κάθε στολίδι μία Ευχή κάθε Ευχή μία Ελπίδα».
  Εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικου Στολισμού για παιδιά από την Στέλλα Φουρναράκη.
 • 11:00 Γραφεία Συλλόγου «Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας».
  Εργαστήρι κατασκευής – χρωματισμού διακοσμητικών φιγούρων του Αϊ-Βασίλη για παιδιά, με θέμα: «Φιγούρες του Αϊ-Βασίλη».
 • 12:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
  Συναυλία της Ορχήστρας “Ακορντεονάτα – Υoung Power Orchestra”. Παραδοσιακή Μουσική από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, με τα Σύνολα Κρουστών «Τα παιδιά του Κρίστοφερ and Flying Sticks Sextet».
 • 12:00 Δρόμοι της Πόλης.
  Η μπάντα «Χαλκιμιστές» θα μας διασκεδάσει με βαλκανικά ακούσματα και χορευτικούς ρυθμούς Μακεδονικών παραδοσιακών χορών.
 • 14:00 Κρυονέρι – Κεντρική Πλατεία.
  «Γλυκά Χριστούγεννα στο Κρυονέρι» από τον Ποντιακό – Πολιτιστικό Σύλλογο Κρυονερίου «Ο Ακρίτας».
 • 15:00 Πάρκο Κοινότητας Νέας Καρβάλης
  «Γλυκά Χριστούγεννα στη Νέα Καρβάλη».
 • 15:30 Αμυγδαλεώνας- Παλιό Καπνομάγαζο
  «Γλυκά Χριστούγεννα στον Αμυγδαλεώνα» από τον Μουσικοχορευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα
 • 16:30 Πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου
  «Βάλε το στολίδι σου». Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και ενήλικες με κατασκευές – εργαστήρια από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Κωνσταντίνου «Ο Δρόμος του νερού».
 • 17:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.
  «Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα Λαϊκά μας Παραμύθια». Αφήγηση λαϊκών ιστοριών, από την Στέλλα Φουρναράκη. Κάθε μία Λαϊκή Ιστορία αντιπροσωπεύει μια περιοχή της χώρας μας και αναφέρεται στην αγάπη, στην Πίστη, στην Γενναιοδωρία και στην Ελπίδα.
 • 18:00 Πρώην Παιδικός Σταθμός οδού Ρούσβελτ- Ευριπίδου 2.
  «Το κρυφό εργαστήριο του Αγίου Βασίλη», γιορτή με εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνίας, παραμύθια (αφήγηση και ζωντανή μουσική υπόκρουση), Χριστουγεννιάτικο μπόουλινγκ, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμουδίων Καβάλας.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

 • 11:00 Ζυγός – Κεντρική Πλατεία.
  «Γλυκά Χριστούγεννα στο Ζυγός».
 • 12:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
  Μουσικό συγκρότημα “Deep Soul” με ακούσματα Soul και Funk Music.
 • 14:00 Κρηνίδες – Πλατεία Πελεκανίδη.
  «Γλυκά Χριστούγεννα στις Κρηνίδες».
 • 16:00 Bύρωνας – Κτίριο Ο.Τ.Ε.
  Τα πατροπαράδοτα «Κάλαντα του Βύρωνα» απαγγέλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής Βύρωνα Καβάλας «Η Μεταμόρφωση», σε συνεργασία με την Κοινότητα Καβάλας.
  18:00 Πρώην Παιδικός Σταθμός οδού Ρούσβελτ- Ευριπίδου 2.
  «Το κρυφό εργαστήριο του Αγίου Βασίλη», γιορτή με εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνίας, παραμύθια (αφήγηση και ζωντανή μουσική υπόκρουση), Χριστουγεννιάτικο μπόουλινγκ, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμουδίων Καβάλας.
 • 18:00 Γραφεία Συλλόγου Κατοίκων Συνοικίας Νεάπολης (Τραπεζούντας 54)
  «Χριστούγεννα στις γειτονιές» από τον Σύλλογο Κατοίκων Συνοικίας Νεάπολις.
 • 20:30 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
  Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θανάση Παρμενίδη.

🔸️Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου

 • 17:00 Δημοτικός Κήπος Καβάλας.
  Παραμυθένια δράση για παιδιά, με θέμα: « Το μαγικό χωριό στο δάσος των παραμυθιών», από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.
 • 19:00 Δρόμοι της Πόλης.
  Οι Χαλκο-Maniacs, ένα 10μελές συγκρότημα χάλκινων πνευστών, ξεσηκώνει το κοινό, στο κέντρο της πόλης .

🔸️Τρίτη 21 Δεκεμβρίου

 • 17:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.
  Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και η Θρακική Εστία Καβάλας με το σύνθημα «ΧΟ ΧΟ ΧΟ και ζωγραφίζω» προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να φτιάξουν τη δικής τους Χριστουγεννιάτικη κάρτα. Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας μέχρι τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021. Οι τρεις καλύτερες κάρτες, θα κερδίσουν δώρα και η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 21 Δεκεμβρίου 2021 στην Παιδική Γωνιά της Βιβλιοθήκης (3ος όροφος).
 • 18:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.
  «Τί γυρεύει μια ομάδα καλικάντζαρων στο Εμπορικό Κέντρο Καβάλας;». Παρουσίαση μουσικής με ηλεκτρική κιθάρα, τσέλου και βιολιού από μαθητές του Ωδείου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» Καβάλας.
 • 18:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
  «Γιορτές Ελλήνων».
  Η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια, καθώς και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
 • 20:30 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
  Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Μουσικών Συνόλων, της Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου και της Παιδικής – Εφηβικής Χορωδίας του Δ.Ω.Κ..

🔸️Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου

 • 18:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
  Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας» παρουσιάζει κάλαντα Μικρασιάτικα και ρεμπέτικα – Μικρασιάτικα τραγούδια.
 • 18:00 Στοά Ιπποκράτη (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 25).
  Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ» παρουσιάζει την παράσταση με θέμα: «Τα Μαγικά Χριστούγεννα».
 • 20:30 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
  Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Μουσικών Συνόλων, της Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου και της Παιδικής – Εφηβικής Χορωδίας του Δ.Ω.Κ..

🔸️Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου

 • 18:00 Πεζόδρομος Παύλου Μελά.
  «Γεύσεις, Μυρωδιές και αισθήσεις». Μύρισαν Χριστούγεννα και οι Πρόσκοποι Καβάλας μεταφέρουν την γιορτινή διάθεση στο κέντρο της πόλης.
 • 18:30 Κεντρικοί δρόμοι της περιοχής Χωράφας Καβάλας.
  Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χωράφας Καβάλας.
 • 19:00 Δρόμοι της πόλης.
  «Πατινάδα με παραδοσιακά κρουστά». Η Ορχήστρα Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας παρουσιάζει για πρώτη φορά, έργα της ελληνικής μας παράδοσης, με κρουστά.
 • 19:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
  Christmas run – Τρέχουμε όλοι μαζί ντυμένοι Αϊ Βασίληδες με σημείο αφετηρίας την Κεντρική πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας, διασχίζουμε το κέντρο της πόλης και καταλήγουμε κι πάλι στην Κεντρική πλατεία. Θα διατίθενται για τον κάθε συμμετέχοντα γενειάδα και σκούφος Αϊ Βασίλη. Τα έσοδα θα στηρίξουν το Χαμόγελο του Παιδιού. Μαζί με τους φίλους μας συμμετέχουμε σε αυτήν την Χριστουγεννιάτικη αλυσίδα αγάπης.

🔸️Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου

 • 11:00 Γραφείο του Συλλόγου της Πανηπειρωτικής Ένωσης του Νομού Καβάλας (Δαρδανελίων – περιοχή Αγ. Νικολάου Καβάλας).
  Αναβίωση του εθίμου της Ηπείρου «τα σπάργανα του Χριστού». Τηγανίτες ψημένες πάνω σε πυρωμένη πέτρα, όπου οι Ηπειρώτισσες ετοίμαζαν την παραμονή των Χριστουγέννων.
 • 11:00 Πεζόδρομος Παύλου Μελά.
  «Γεύσεις, Μυρωδιές και αισθήσεις». Μύρισαν Χριστούγεννα και οι Πρόσκοποι Καβάλας μεταφέρουν την γιορτινή διάθεση στο κέντρο της πόλης.
 • 11:00 Δρόμοι της Πόλης.
  Κάλαντα από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

🔸️Κυριακή 26 Δεκεμβρίου

 • 11:00 Πολύστυλο – Κεντρική Πλατεία.
  «Γλυκά Χριστούγεννα στο Πολύστυλο» από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Πολύστυλου
 • 18:30 Πλατεία Κανάρη.
  «Λάμπει ο Ουρανός – Ιπτάμενα Φαναράκια», από την ομάδα Action Team. Ακολουθεί νεανική συναυλία.

🔸️Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου

 • 11:00 Πεζόδρομος Κωστή Παλαμά.
  Εκπαιδευτικό εργαστήρι για χριστουγεννιάτικο χειροποίητο κόσμημα σε παιδιά, από την Καλλίνα Μπιζιάνα.
 • 15:00 Λυδία – Κεντρική Πλατεία
  «Γλυκά Χριστούγεννα στη Λυδία» από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Λυδίας.
 • 19:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
  Μουσικοχορευτική παράσταση με γιορτινούς swing ρυθμούς, από τους Rusty Souls με την συμμετοχή χορευτών από την ομάδα «Kavala Lindy Hop».
 • 18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
  Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.

🔸️Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

 • 10:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.
  «Κάθε στολίδι μία Ευχή κάθε Ευχή μία Ελπίδα».
  Εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικου Στολισμού για παιδιά από την Στέλλα Φουρναράκη.
 • 12:00 Στοά Ιπποκράτη (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 25).
  Το μουσικό σχήμα «ΤΡΙΗΧΟ» με τη Σοφία Νεοχωρίτου παρουσιάζουν κάλαντα, όμορφες μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια.
 • 17:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.
  Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα Λαϊκά μας Παραμύθια». Αφήγηση λαϊκών ιστοριών, από την Στέλλα Φουρναράκη. Κάθε μία Λαϊκή Ιστορία αντιπροσωπεύει μια περιοχή της χώρας μας και αναφέρεται στην αγάπη, στην Πίστη, στην Γενναιοδωρία και στην Ελπίδα.
 • 18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
  Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.
 • 19:00 Δημοτική Αγορά Καβάλας.
  Το μουσικό συγκρότημα «ΛΑΛΩ» παρουσιάζει παραδοσιακά κάλαντα, εορταστικά τραγούδια. Το ρεπερτόριό αποτελείται από διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, έντεχνων ελληνικών και έθνικ τραγουδιών.

🔸️Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου

 • 11:00 Πεζόδρομος Κωστή Παλαμά.
  Παιδικό εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών από πηλό, με το εργαστήρι κεραμικής «ΓΑΙΑ» της Στέλλας Ρόκκου.
 • 11:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
  “Winter Christmas Games”. Τρελό παιχνίδι για παιδιά με τους κόκκινους κουραμπιέδες εναντίον τα μπλε μελομακάρονα.
 • 18:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.
  Αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες».
 • 18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
  Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.
 • 18:00 Δρόμοι της Πόλης.
  Χριστουγεννιάτικες ευχές από την Κοινότητα Καβάλας.

🔸️Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου

 • 11:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
  «Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων μπρελόκ» από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack).
 • 12:00 Δημοτική Αγορά Καβάλας.
  Το μουσικό συγκρότημα «χοροstARTες» μας ταξιδεύει σε μαγευτικούς μουσικούς προορισμούς εγχώριους και μη.
 • 14:30 Λυόμενα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων
  «Γλυκά Χριστούγεννα στους Φιλίππους».
 • 18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
  Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.
 • 18:30 Δρόμοι της πόλης της Καβάλας.
  H μπάντα δρόμου “Paranaue” με τα κρουστά της και το ιδιαίτερο μουσικό της χρώμα, μας ανεβάζει με ξεσηκωτικούς ρυθμούς!

🔸️Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου

 • 11:00 Δρόμοι της πόλης.
  Κάλαντα από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

🔸️Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

 • 16:00 Νέα Καρβάλη Καβάλας.
  «Σάγια».

Αναβίωση χριστουγεννιάτικου εθίμου της Καππαδοκίας από την Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης Καβάλας.

‼️Επισημαίνεται ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έναντι του COVID – 19, δίνοντας προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

🟦 Δήμος Καβάλας – Municipality of Kavala

Προηγούμενο άρθροΑσφαλτοστρώσεων συνέχεια απο τον Δήμο Νέστου και στην Πέρνη
Επόμενο άρθροΕυχαριστίες του Αετού Ορφανού προς την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ