Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση του λευκώματος που εξέδωσε η Θασιακή Ένωση Καβάλας “Θάσιοι και Καβαλιώτες αγωνιστές του ’21”, με πρωτοβουλία του Προέδρου της, Νίκου Τσιλογιώργη, και αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία.

Την επιμέλεια των κειμένων της εν λόγω έκδοσης ανέλαβε ο γνωστός ιστορικός, Κωνσταντίνος Χιόνης, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασης του στη σημερινή εκδήλωση, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις πηγές και τις μαρτυρίες που αξιοποίησε για να φέρει στο φως άγνωστες πτυχές της προσφοράς των κατοίκων της Θάσου και της Καβάλας στην ελληνική επανάσταση.

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε κατά τρόπο αναλυτικό στο περιεχόμενο της ενδελεχούς έρευνας που πραγματοποίησε ο κ. Χιόνης, για να αποδείξει ότι ένας σημαντικός αριθμός Θασίων και Καβαλιωτών θυσιάστηκαν ή έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο τις ζωές των μελών των οικογενειών τους, υπηρετώντας τον ιερό σκοπό της απελευθέρωσης του γένους.

Στην παρουσίαση του λευκώματος “Θάσιοι και Καβαλιώτες αγωνιστές του ’21”, παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης και ο πατέρας Ευάγγελος, εκπροσοπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Φιλίππων κ. Στέφανο.
Το νέο ιστορικό πόνημα του Κωνσταντίνου Χιόνη, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους και εκπρόσωποι φορέων και συλλογών της Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΑξιοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα- Ημέρα γιορτής για την Καβάλα
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Δημάρχου και του Πρόεδρου του ΔΣ Θάσου στην Α.Θ.Π Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο