Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρέστη το πρωί του Σαββάτου 2 Απριλίου 2022 στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με θέμα την αξιοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα.

Στη συνέντευξη πήραν μέρος επίσης ο Πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, Δημήτρης Μιχαλολιάκος, και οι εκπρόσωποι της Egnatia Aviation, Δημήτρης Λυμπεράκης (Γενικός Διευθυντής) και Γιώργος Ζωγραφάκης (Διευθύνων Σύμβουλος), οι οποίοι αναφέρθηκαν στους όρους εκμίσθωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα στην εταιρία τους για σαράντα (40) χρόνια, καθώς και στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενούν σε σταθερή βάση περισσότερους από τετρακόσιους (400) εκπαιδευόμενους της νέας σχολής πιλότων.

Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως “πρόκειται για μία πολύ σημαντική επένδυση, η οποία θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ. Είναι μια επένδυση που βάζει την Καβάλα στον αεροπορικό χάρτη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την προσπάθεια την οποία έκανε το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός για το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην Egnatia Aviation”.

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου δεν ήταν μια επικοινωνιακή φιέστα. Ήταν μια εκδήλωση ουσίας, έτσι ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για όλο αυτό το περίπλοκο εγχείρημα της αξιοποίησης του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα, που τώρα πλέον έχει καταλήξει σε ένα τέλος πολύ αίσιο και την αρχή υλοποίησης της πρώτης παραγωγικής επένδυσης στο τόπο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σε μία περίοδο, πραγματικά, που είναι σημαντική υπόθεση, όχι να σχεδιάζονται ή να γίνονται αντικείμενο συζήτησης γενικώς και αορίστως, αλλά να υλοποιούνται, να προχωρούν και να δρομολογούνται παραγωγικές επενδύσεις
Η προοπτική από εδώ και πέρα είναι τεράστια. Το ιστορικό Στρατιωτικό Αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα θα μεταβληθεί σε ένα κέντρο αεροπορικής δραστηριότητας, αφού στη σύμβαση προβλέπονται και χρήσεις γενικής αεροπορίας δηλαδή εκμετάλλευσης του αεροδρομίου πέραν της εκπαίδευσης νέων πιλότων, που θα μπορούσε να προσελκύσει πρόσθετη αεροπορική δραστηριότητα στο αεροδρόμιο της Καβάλας τόνισε ο ΥΕΘΑ και Βουλευτής ΝΔ Ν.Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου 2022 παραβρέθηκα στο Ξενοδοχείο LUCY όπου έγινε η μίσθωση του Αεροδρομίου για τα επόμενα 40 χρόνια στην εταιρεία Egnatia Aviation .

Πριν τον πόλεμο του 1940 και συγκεκριμένα το 1938 στο Αμυγδαλεώνα πλησίον του ομώνυμου χωριού δημιουργήθηκε ένας χωμάτινος διάδρομος για τις ανάγκες της τότε Στρατιωτικής Αεροπορίας .

84 χρόνια μετά από εκείνη την ιστορική μέρα , ερχόμαστε στο σήμερα όπου είναι μία ημέρα πραγματικά ξεχωριστή για τον Αμυγδαλεώνα και τον Δήμο Καβάλας .

Η υπογραφή για την μίσθωση του Αεροδρομίου για τα επόμενα 40 χρόνια στην εταιρεία Egnatia Aviation ανοίγει νέους δρόμους για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής σηματοδοτώντας ταυτόχρονα τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας , καθόσον αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Καβάλα .

Αυτό που χρειάζεται άλλωστε ο τόπος μας σήμερα είναι όραμα , σχέδιο και συστηματική εργασία στα ζητήματα των μεγάλων έργων υποδομής .
Πολλά είναι τα αισθήματα που κυριαρχούν μέσα μας : χαρά , ενθουσιασμός και συγκίνηση διότι ο τόπος μας αλλάζει και κινείται με γρήγορα βήματα προς το μέλλον .

Η σύνδεση του Αμυγδαλεώνα με την Πολεμική Αεροπορία αποτέλεσε για σειρά ετών τιμή για όλους εμάς που κατοικούμε αυτόν τον τόπο . Η επίτευξη άλλωστε συμφωνίας για την αγαστή συνύπαρξη των οικογενειών στρατιωτικών της Πολεμικής Αεροπορίας εντός του χώρου του Αεροδρομίου , όπως μας διαβεβαίωσε ο κύριος Υπουργός , θα συνεχίσει αυτόν τον ιστορικό σύνδεσμο .

Παράλληλα όμως με αυτή τη μεγάλης αξίας επένδυση θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο , γεγονός που μας τιμά ιδιαίτερα . Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας , η επίσκεψη στον τόπο μας νέων επενδυτών , η προσέλκυση μαθητών της εταιρείας από το διεθνές περιβάλλον θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος , τον Πρόεδρο του Μετοχικού ταμείου Αεροπορίας κ. Δημήτρη Μιχαλολιάκο , τον Γενικό Διευθυντή της Egnatia Aviation κ. Δημήτρη Λυμπεράκη ( Dimitris Lymperakis ) , και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Egnatia Aviation κ. Γεώργιο Ζωγραφάκη για την δυνατότητα και την προοπτική που ανοίγουν για το μέλλον του Αμυγδαλεώνα
και τους κατοίκους του .

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Με χειροκροτήματα η υποδοχή Μητσοτάκη στο Βελλίδειο για το προσυνέδριο της ΝΔ
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του λευκώματος “Θάσιοι και Καβαλιώτες αγωνιστές του ’21”