Παρουσίαση της μελέτης έρευνας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών έγινε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σχολίασε πως η μελέτη είναι πολύ ακριβής.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ο κ. Καβαθάς ήρθε με την ευκαιρία της χθεσινής συναυλίας στους Φιλίππους στην οποία η Ομοσπονδία είναι υποστηρικτής. Με την ευκαιρία θα είναι και ο Αρχιεπίσκοπος της Μεγάλης Βρετανίας τον οποίο θα βραβεύσουμε για το έργο της Αρχιεπισκοπής(σ.σ. χθες). Επίσης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σήμερα που θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης- έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών, Μεσαίων και πολύ Μικρών επιχειρήσεων από τον κ. Καββαθά κι αποτυπώνει την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Αυτήν τη μελέτη κάνει το ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ κάθε εξάμηνο. Τα στοιχεία που βγαίνουν πάντα επαληθεύονται κι είναι μελέτη που τη χρησιμοποιούν αρκετοί φορείς για να αποτυπώσουν τις δικές τους θέσεις.

Είναι πολύ καλό εργαλείο διότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και δεν πέφτουν ποτέ έξω. Αυτά που λέγονται και τυπώνονται είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα».

ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Για την κατάσταση που επικρατεί είπε ότι «δεν είναι καλή. Θα μας το πει κι ο πρόεδρος. Επίσης, αναμένουμε έναν χειμώνα ακόμη πιο δύσκολο με τα πράγματα έτσι όπως είναι σήμερα. Αν υπάρξουν αλλαγές, ενδεχομένως να υπάρξει αλλαγή κι στο κλίμα που θα διατηρηθεί για το χειμώνα.

Σε ότι αφορά το ρεύμα έχει βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση. Αναμένουμε τα μέτρα στα καύσιμα. Αυτές τις μέρες έχει μια ύφεση η τιμή των καυσίμων αλλά νομίζω ότι είναι πρόσκαιρο και θα να πάρουμε την ανηφόρα. Γι’ αυτό πρέπει να παρθούν και εδώ μέτρα καθώς είναι δυσβάσταχτο το κόστος και είναι κάτι που δεν μπορείς να περιορίσεις κιόλας».

Προηγούμενο άρθροΣε πύρινο κλοιό η Αττική: Διάσπαρτες εστίες σε 5 περιοχές – Πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι
Επόμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Η μικρή κίνηση δικαιώνει τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας που είναι αντίθετος στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές