Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του δήμου Καβάλας στην ακτή της Καλαμίτσας, όπως δήλωσε στο Lobby 101.8 το πρωί της Τρίτης (21/4) ο δήμαρχος Καβάλας. Στόχος είναι να κατέβει με την πρώτη ευκαιρία στην Αθήνα προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της ΕΤΑΔ.

“Ήδη έχουμε την οικονομοτεχνική μελέτη για την ακτή της Καλαμίτσας, έτσι ώστε στη συνάντηση με την ΕΤΑΔ να διευθετήσουμε τις λεπτομέρειες και έτσι ο δήμος να έχει λόγο στην ακτή της Καλαμίτσας. Εμείς αυτή τη στιγμή παρεμβαίνουμε. Έχει να γίνει παρέμβαση στην αμμουδιά εδώ και δύο χρόνια με αποτέλεσμα το μικρό λιμανάκι να έχει φτιάξει και κινδυνεύει να μην μπορούν να μπουν οι βάρκες. Μόλις βελτιωθεί ο καιρός θα μπουν μηχανήματα και θα εμβαθύνουμε το λιμανάκι”.

Παράλληλα συνεργεία του δήμου κόβουν τα χόρτα, ενώ παρεμβαίνουν σε μερικά από τα αποδυτήρια και “από του χρόνου να μπορούμε να κάνουμε πιο καλές παρεμβάσεις έχοντας το νόμιμο δικαίωμα ακόμα και να γκρεμίσουμε και κατασκευές οι οποίες έχουν παλιώσει, έχουν οξειδωθεί τα σίδερα και σε λίγα χρόνια κάποιες από αυτές θα είναι επικίνδυνες”, σημείωσε ο Θόδωρος Μουριάδης.

Προς το παρόν στην ατζέντα της επικείμενης συνάντησης με την ΕΤΑΔ είναι μόνο η Καλαμίτσα, ωστόσο έχουν τεθεί θέματα και για άλλα δύο ακίνητα, όπως είναι τα παλιά δικαστήρια και η παλιά μεραρχία, με τον δήμαρχο να εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης: “Νομίζω ότι θα βρεθεί λύση ώστε να αξιοποιηθούν. Υπάρχουν σκέψεις πως μπορούμε να τα πάρουμε από την ΕΤΑΔ. Πρώτα όμως πρέπει να τελειώνουμε με την ακτή της Καλαμίτσας”.

Επίσης παρεμβάσεις θα γίνουν και στην ακτή του Περιγιαλίου εκεί που είναι το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ. Υπάρχει ένα αυθαίρετο το οποίο ήταν αναψυκτήριο, είναι στην παραλία πρέπει να γκρεμιστεί, ώστε να ανοίξει και η παραλία.

Ακούστε όσα δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος Καβάλας στο Lobby 101.8 από το 15.53 έως 20.18

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ Δέσποινα Βανδή στο «Ενώπιος Ενωπίω»: Η καριέρα, η οικογένεια και οι μεγάλες επιτυχίες
Επόμενο άρθροΝοσοκομείο Καβάλας | Λίγα τα “ύποπτα κρούσματα” – Συνεργασία με την δομή του “Ασημακοπούλου” “