Αμετάβλητη είναι η κατάσταση στο Παληό σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό. Ο ιδρυτής της διαδικτυακής ομάδας του Παληού στο Facebook κ. Αλέξης Γούλας σημείωσε πως οι οδηγοί συνεχίζουν να κινούνται με υψηλές ταχύτητες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δεν αλλάζει κάτι. Μέχρι να πάρουμε μέτρα η κατάσταση θα είναι ίδια και απαράλλαχτη. Δυστυχώς τα αυτοκίνητα τρέχουν πάρα πολύ μέσα στο Παληό, δεν υπάρχει τρόπος να το εξαλείψουμε αυτό. Υπάρχει μια μελέτη σε εξέλιξη που κοντεύει να ολοκληρωθεί και ευελπιστούμε ότι όταν εφαρμοστεί τα πράγματα θα γίνουν λίγο καλύτερα. Μέχρι τότε, τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα μας θυμίζουν ότι δεν είναι ασφαλές να περπατάμε στα πεζοδρόμια του Παληού.

Το χειμώνα δεν υπάρχει αστυνόμευση, ενώ το καλοκαίρι υπάρχει και στήνονται κάπου- κάπου ραντάρ, γίνονται κάποιοι έλεγχοι αλκοτέστ. Το χειμώνα, όμως, δεν έχω δει κάτι».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «είναι ένα πρόβλημα που το ζούμε και μας καίει. Έχουμε κάνει ατέλειωτες παραστάσεις στο Δήμο Καβάλας και την Τροχαία. Η τελευταία που έγινε στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, προτείναμε κάποια μέτρα, όπως τα ραντάρ που δείχνουν την ταχύτητα, να φρεσκαριστούν οι διαβάσεις ή να υπερυψωθούν όπως έξω από την Εθνική Τράπεζα. Επίσης αν γίνεται να βάψουμε το όριο των 50χλμ στο οδόστρωμα ώστε να το βλέπουμε και να ειδοποιηθεί η Τροχαία και να αρχίσει τους ελέγχους, καθώς η κίνηση αυξάνεται ραγδαία. Το πόσο γρήγορα θα αντιδράσουν οι υθίνοντες είναι άλλο θέμα».

Προηγούμενο άρθροΕυστρατία Χριστοδούλου: Την 21η Μαΐου πρέπει να κάνουμε το θυμό μια απόφαση αλλαγής
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Στις 22 Απριλίου η επίσημη προκήρυξή τους – Η διαδικασία