Ενημερωτική παρέμβαση στο Ζυγός πραγματοποίησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος για τους αναδασμούς και τους κοινόχρηστους χώρους.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του «Στα πλαίσια της προσπάθειας και του απολογισμού που έκανε η Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα στο Ζυγός αναφέρθηκε και στο ξεκίνημα μιας προσπάθειας προκειμένου να αξιοποιήσουμε τα 600 και πλέον στρέμματα που δεν έχουν δοθεί σε κάποιον ιδιοκτήτη από την επικύρωση του αναδασμού στο αγρόκτημα του Ζυγού.
Είναι μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και δύο χρόνια με τον δημοτικό σύμβολο και πρόεδρο του Ζυγού κ. Λεωνίδα Βουδούρη που κατάγεται από εκεί και θεωρώ πολύ σημαντικό αυτά τα στρέμματα που είναι κατάλληλα για ένα αγρόκτημα να μπορέσουν να αξιοποιηθούν μέσα από έναν φορέα όπου μάλλον θα είναι μια ΚΟΙΝΣΕΠ, μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση η οποία θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα στρέμματα.
Σημειωτέον, σήμερα τα περισσότερα εξ αυτών καταπατώνται και καλλιεργούνται αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί αυτή η δυναμική που θα δώσουμε μέσα από αυτόν τον φορέα θα μας εξασφαλίσει τη δυνατότητα επιδότησης μια και τώρα σαφώς και δεν επιδοτούνται από κανένα, αφού θεωρητικά δεν ανήκουν και σε κανέναν, αλλά θα έχουν και ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία καθώς ένας τέτοιος φορέας θα μπορέσει να δώσει νέα προϊόντα στην αγορά και να αξιοποιήσει καλύτερα τα στρέμματα. Παράλληλα θα δοθούν και δυνατότητες απασχόλησης ενός ή και περισσοτέρων ατόμων μέσα από μια τέτοια προοπτική».
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ίδιος εκτιμά ότι πρέπει να γίνει μια πολιτική λίγο πιο διαφορετική και να δοθούν επιτέλους νέα προϊόντα που θα δίδουν καλύτερο συγκριτικό αποτέλεσμα. «Τα παλιά προϊόντα πρέπει σιγά σιγά να απομακρυνθούν και να έρθουν τα νέα που θα δώσουν καλύτερο επίπεδο και καλύτερη προοπτική στην ανάπτυξη της περιοχής» τόνισε καταληκτικά.
Εφημερίδα Καβάλα





