sys721

Η καθιερωμένη σύσκεψη με θέμα τα μέτρα προστασίας από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων και των τεσσάρων δήμων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, άλλων φορέων και πολλών υπηρεσιών. Όλοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτό το διάστημα λόγω των όσων έχουν προηγηθεί.

Υπενθυμίζεται ο δύσκολος περσινός χειμώνα και ιδιαιτέρως ο δύσκολος περσινός Ιανουάριος με το φαινόμενο «Αριάδνη», τα πλημμυρικά φαινόμενα στο νησί της Θάσου και πιο πρόσφατες πλημμύρες στο δήμο Νέστου.

Το περιθώριο της σύσκεψης ο προϊστάμενος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Σταύρος Κιβράκης δήλωσε σχετικά με την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών ότι τελικά δε θα έχει ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας. Οι βροχές θα είναι λιγότερες από ότι υπολογίζονταν και δε θα υπάρξουν καταιγίδες. Ο κ. Κιβράκης επεσήμανε τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν μετά την Πέμπτη.

Η σύσκεψη προετοιμάστηκε με τον καλύτερο τρόπο, τόσο από τον κ. Κιβράκη όσο και από τον εθελοντή της πολιτικής προστασίας Παναγιώτη Ντικούδη. Προσφέρθηκαν καφές και γλυκίσματα εκ μέρους της εταιρείας Χρυσανθίδης.

Ο κ. Κιβράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα ή επικίνδυνα περιστατικά προσφάτως σημειώνονται όλο και συχνότερα στην ΠΕ Καβάλας. Σημείωσε ότι αξιοποιούνται όσες εμπειρίες έχουν αποκτηθεί. Τα οικονομικά, παρατήρησε, δεν έχουν αλλάξει και ούτε φυσικά έχει ενισχυθεί το προσωπικό των υπηρεσιών. Κατά τα λεγόμενά του, τα θετικό είναι πως δεν υπήρξαν πυρκαγιές την καλοκαιρινή περίοδο, γεγονός που περιορίζει τον κίνδυνο των χειμερινών πλημμυρών.

Το δήμο Καβάλας εκπροσώπησαν στη σύσκεψη η Δήμητρα Τσανάκα, ο Θόδωρος Τζατζάρης και ο Ανέστης Τσουρουκίδης. Εκεί ήταν επίσης ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, που δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα ζητήσει να παραταθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο δήμος Νέστου, κατάσταση που θα λήξει στο τέλος του έτους. Δεν προλαβαίνουμε να δρομολογήσουμε τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, διευκρίνισε ο κ. Τσομπανόπουλος, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης. Επανέλαβε δε τα παράπονά του προς την περιφερειακή ενότητα Καβάλας και την περιφέρεια ΑΜΘ διότι κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου καλοκαιριού σημειώθηκε έλλειψη συντονισμού. Μείναμε μόνοι, υπογράμμισε ο κ. Τσομπανόπουλος χαρακτηριστικά.

Παράπονα διατύπωσε και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος καθώς η κεντρική διοίκηση της πολιτικής προστασίας δεν έστειλε τις απαραίτητες εγκυκλίους. Παραπονέθηκε επίσης και τα στάσιμα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης. Ο δήμος Θάσου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Πεταμίδη και ο δήμος Παγγαίου από τον κ. Τσάκαλο. Παρόντας ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ, εκπρόσωποι του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, εθελοντές, η αστυνομία, το λιμεναρχείο κι εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

Προηγούμενο άρθροΥπάρχουν τα λεφτά για την ολοκλήρωση του έργου της Περιμετρικής;
Επόμενο άρθροΔημοτική Αστυνομία Καβάλας: 3.760 βεβαιώσεις παράβασης για παράνομη στάθμευση σε 10 μήνες