Την Πέμπτη 7/5 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας, εξαιτίας του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία, στην είσοδο της ΠΕ Καβάλας όπου οι δάσκαλοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας προκειμένου να σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο. Αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στο μέλλον “καλούμε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο πολυνομοχέδιο”, σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης.

Η αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων και κυρίως η θεσμοθέτηση της Τράπεζας Θεμάτων για την προαγωγή των μαθητών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου θα μετατρέψουν το σχολείο σε μια εξουθενωτική “εξεταστική αρένα”, λένε καθηγητές και δάσκαλοι που εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας ότι και με την τράπεζα θεμάτων θα ενισχυθεί την παραπαιδεία. “Το νομοσχέδιο δεν περιέχει παρεμβάσεις για την ενίσχυση των αδύναμων μαθητών” αναφέρουν.

Το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που μεταξύ άλλων προβλέπει την αύξηση των μαθητών από 22 σε 26 ανά τμήμα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και δεν επιτρέπει την εγγραφή μαθητών άνω των 17 ετών στα ημερήσια ΕΠΑΛ είναι “αντιπαιδαγωγικό και στρέφεται ενάντια στην κοινωνία”, επισημαίνουν οι δάσκαλοι και καθηγητές.

Προηγούμενο άρθροΤην επόμενη εβδομάδα η τοποθέτηση εξοπλισμού στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας
Επόμενο άρθρο18 Μαρτίου η επανέναρξη των μαθημάτων του Σκακιστικού Ομίλου