Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 το Δημαρχιακό Μέγαρο, προκειμένου να παραδώσει στον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, το δίτομο έργο “Ειπέ τη Εκκλησία… Προκόπιος συνέγραψεν εν Εγκυκλίοις φήσας”, το οποίο περιλαμβάνει τις 381 εγκυκλίους που απέστειλε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κυρός Προκόπιος προς το λαό και τους κληρικούς κατά τη διάρκεια της 43χρονης Ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Οι εγκύκλιοι του λογιωτάτου και πολυπράγμονος ιεράρχου Προκοπίου, φανερώνουν τη μέριμνα του για την επιμόρφωση του ποιμνίου και τη διαρκή παρότρυνση του προς τους πιστούς να συμμετάσχουν σε πράξεις αγάπης και φιλανθρωπίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ: “Οι ποιμαντορικές εγκύκλιοι αποτελούν έναν θησαυρό του έργου που επετέλεσε για 43 χρόνια ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κυρός Προκόπιος στον ευλογημένο τόπο του Απόστολου Παύλου. Είναι ένα διαχρονικό κείμενο συνολικά, το οποίο δείχνει την αγωνία και τη θέληση του για την ποίμανση του κλήρου και του λαού”.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Αυτοί που θα διαβάσουνε το δίτομο έργο “Ειπέ τη Εκκλησία… Προκόπιος συνέγραψεν εν Εγκυκλίοις φήσας”, είναι σίγουρο ότι θα ωφεληθούν, διότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κυρός Προκόπιος, πέρα από τα εκκλησιαστικά, συμμετείχε στην κοινωνική ζωή του τόπου. Είναι το απαύγασμα των λόγων του ανθρώπου που ζούσε κοντά στο Θεό και προσπαθούσε να μας κάνει κοινωνούς της χριστιανικής πίστης”.

Το το δίτομο έργο “Ειπέ τη Εκκλησία… Προκόπιος συνέγραψεν εν Εγκυκλίοις φήσας”, θα εμπλουτίσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός” και θα τέλει υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης του Τμήματος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Βιβλιοθηκών, Κατερίνας Κουμανίδου.

Προηγούμενο άρθροΛουκέτο στην πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η μεταφορά των έξι σχολικών αιθουσών – κοντέινερς στη Λυδία και τον Αμυγδαλεώνα