Το ημερολόγιο έδειχνε 31 Αυγούστου του 2017 όταν ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαουρίσιο, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τη Ζενίτ.

Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν άργησε να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ. Ακόμη κι όταν έλειψε λόγω του σοβαρού τραυματισμού του (ρήξη χιαστού), η απουσία του στο κέντρο του Δικεφάλου ήταν κάτι περισσότερο από εμφανέστατη.

Ο 31χρονος μέσος είχε καταλυτική συμβολή στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος με τον Δικέφαλου, του νταμπλ της περασμένης χρονιάς. Ωστόσο το συμβόλαιό του που εκπνέει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν είναι από τα πλέον υψηλά στην ομάδα (1.300.000 ευρώ).

Τα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνει παγκοσμίως ο κορονοϊός καθιστούν πολύ δύσκολη την παραμονή του στον ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Μαουρίσιο να μην συνεχίσει να φορά την ασπρόμαυρη φανέλα τη νέα σεζόν.

Αν και όλοι στην Τούμπα εκτιμούν και αναγνωρίζουν τον αψεγάδιαστο επαγγελματισμό του, ακόμη και το οικονομικό να μην αποτελούσε το μεγαλύτερο εμπόδιο, είναι και ότι ο Βραζιλιάνος μεγαλώνει. Έχει προταθεί σε Αλ Χιλάλ – το 24ο Ευαγγέλιο και ο Ευάγγελος Μίχος σας παρουσίασαν τα δεδομένα για το ενδεχόμενος να ξαναβρεθεί με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην Αλ Χιλάλ – Φιορεντίνα, Χετάφε και Μπέτις.

ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ

Δεν είναι υπερβολή ότι η εύρεση του αντικαταστάτη του ίσως ν’ αποτελεί και τη μεταγραφική προτεραιότητα του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή. Παίκτες προτείνονται, εξετάζονται, αλλά ο Δικέφαλος ψάχνει να βρει έναν ακριβώς αντί-Μαουρίσιο.

Έναν παίκτη, δηλαδή που να έχει τα χαρακτηριστικά του. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά το σουλούπι του, αλλά και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά τόσο ανασταλτικά, όσο και κυρίως δημιουργικά.

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή:www.sport24.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Πώς η έκθεση υγιών εθελοντών μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη εμβολίου
Επόμενο άρθροΠως δοκιμάζονται τα εμβόλια SARS-CoV-2 σε ανθρώπους – Κριτήρια και κίνδυνοι