Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρέστη το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2022 στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

Κατόπιν, ακολούθησε τη λιτανεία της Ιερής εικόνας του πολιούχου της πόλης Αποστόλου Παύλου, δια των οδών Ομονοίας και Ναυάρχου Κουντουριώτου, στον Ιερό τόπο-μνημείο Αφίξεως Αποστόλου Παύλου στη Νεάπολη
(παραπλεύρως ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), όπου τελέστηκε Δοξολογία από τους Μητροπολίτες Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο.

Εν συνεχεία, μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση, στο Ηρώο της πόλης, και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ενδόξων προγόνων μας.

Δήλωση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη

“Σήμερα, η Καβάλα τιμά τον απόστολο των Εθνών, τον πολιούχο της, και είμαστε υπερήφανοι που ζούμε στον τόπο, όπου ο Παύλος έφτιαξε την πρώτη χριστιανική Εκκλησία στην Ευρώπη.

Τιμούμε, επίσης, και όσους θυσιάστηκαν πριν από 109 χρόνια, για να διώξουν τις βουλγαρικές δυνάμεις, εξασφαλίζοντας την ελευθερία μας.

Χρόνια πολλά Καβάλα!”.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός – Θάνος Πλεύρης: Όχι σε μέτρα – Συνύπαρξη με τον ιό από το φθινόπωρο
Επόμενο άρθροΑυτοψία ΣΚΑΪ στον φράκτη του Έβρου