Δηλώσεις για το περιεχόμενο των όσων είπε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ έκανε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος απάντησε και σε καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα για αποδυνάμωση της εθνικής άμυνας, με την μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι κατά την συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, του ξεκαθάρισε ότι «όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας» της Ελλάδας από την Τουρκία «αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».

Ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα περί αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου με την μεταφορά τεθωρακισμένων στην Ουκρανία είπε: «Όλοι γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας που εκφράζει προβληματισμούς μέσω διαφόρων κύκλων, ότι η Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να εξοπλιστεί να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η συνολική αποτρεπτική ισχύς της. Όλοι το αναγνωρίζουν εκτός από εσάς που λίγο πολύ μας λέτε ότι υπονομεύουμε την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ε όχι. Είναι άδικη και εξωφρενική η κριτική σας και απαράδεκτη η στάση σας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, είπε ακόμα ότι τα πρώτα 20 σοβιετικά, παλαιού τύπου τεθωρακισμένα BMP (από τα συνολικά 40) βρίσκονται ήδη στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στην Ουκρανία ενώ τα πρώτα 10 Marder θα φτάσουν στη χώρα έως τις 21 Οκτωβρίου. «Η ανάπτυξη τους σε μονάδες έχει σχεδιαστεί από το ΓΕΕΘΑ ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό κενό. Τέλος, σημείωσε ότι το ΥΠΕΘΑ εξετάζει, οικονομικά, πρόταση της εταιρείας Rheinmetall μέσω της οποίας η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα 100 τεθωρακισμένα Marder.

Προηγούμενο άρθροΔΕΥΑΚ: Προσοχή στον κόμβο του ΟΑΕΔ επί της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού λόγω έργων
Επόμενο άρθροΣτα Ελευθέρια της Θάσου Νίκος Παναγιωτόπουλος και Τζόρτζ Τσούνης