Το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που ανάμεσα σε άλλα προβλέπει την αύξηση των μαθητών από 22 σε 26 ανά τμήμα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και δεν επιτρέπει την εγγραφή μαθητών άνω των 17 ετών στα ημερήσια ΕΠΑΛ είναι “αντιπαιδαγωγικό και στρέφεται ενάντια στην κοινωνία”, επισημαίνουν οι δάσκαλοι και καθηγητές.

“Δυστυχώς το προτεινόμενο σχέδιο αποτελεί μία αποσπασματική απόπειρα αντιμετώπισης σημαντικών και χρόνιων ζητημάτων της εκπαίδευσης. Δεν βλέπουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό και μόνο αναβάθμιση δεν βλέπουμε. Υπάρχουν πολλά άρθρα στο πολυνομοσχέδιο Έχουμε χτυπήσει το καμπανάκι” δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 o πρόεδρος της Ένωσης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης, “εμείς είπαμε να το φέρουν σε διαβούλευση αλλά με όλους, να ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά”.

Την Πέμπτη 7/5 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στις 11.00 στην είσοδο της ΠΕ Καβάλας όπου οι δάσκαλοι θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας προκειμένου να σταλεί στο υπουργείο Παιδείας και αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στο μέλλον “καλούμε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο πολυνομοχέδιο”, σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης.

Η αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων και κυρίως η θεσμοθέτηση της Τράπεζας Θεμάτων για την προαγωγή των μαθητών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου θα μετατρέψουν το σχολείο σε μια εξουθενωτική “εξεταστική αρένα”, λένε καθηγητές και δάσκαλοι που εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας ότι και με την τράπεζα θεμάτων θα ενισχύθει την παραπαιδεία. “Το νομοσχέδιο δεν περιέχει παρεμβάσεις για την ενίσχυση των αδύναμων μαθητών” αναφέρουν.

Ακούστε τα όσα δήλωσε στο Lobby 101.8 o πρόεδρος της Ένωσης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης από το 11.45 έως 18.15.

 

 

Προηγούμενο άρθροΧειροπέδες σε δύο άτομα που παρίσταναν τους ελαιοχρωματιστές και έκλεβαν
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του δημάρχου Καβάλας με το σωματείου των εργαζομένων στην Kavala Oil