Τέσσερις παθολόγοι του Νοσοκομείου θα μετακινούνται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης, υπογράμμισε ότι ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ πήρε αυτή την απόφαση για τους επόμενους 4 μήνες, κάτι που είναι πρόβλημα όπως το σχολίασε.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη των παθολόγων βγήκε άγονη και στο Νοσοκομείο Ξάνθης και στο Νοσοκομείο Καβάλας. Αν και εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με παθολόγους, στην Ξάνθη το Νοσοκομείο είναι υπόστελεχωμένο και χρειάζεται τη στήριξη από όμορα νοσοκομεία. Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ αποφάσισε 15 μέρες το μήνα να στέλνουμε εμείς γιατρό στην Ξάνθη και άλλες 15 μέρες να στέλνει το Νοσοκομείο Κομοτηνής. Αυτή η απόφαση είναι στα πλαίσια της ενιαίας ΥΠΕ, της ενιαίας παροχής υπηρεσιών σε όλους τους ασθενείς της Περιφέρειας και το Νοσοκομείο μας θα συνδράμει με έναν γιατρό για 15 μέρες το μήνα, για τους επόμενους 4 μήνες.Είναι όντως πρόβλημα. Είναι δύσκολο για έναν γιατρό να πηγαίνει σε ένα όμορο Νοσοκομείο που απέχει 50-60 χιλιόμετρα. Από ‘κει και πέρα, όμως, υπάρχει αναγκαιότητα και τότε είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε. Μέχρι ένα σημείο λύσαμε το πρόβλημα για τον δικό μας γιατρό που θα φεύγει 15 μέρες. Θα συνδράμει το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης που θα μας στέλνει της εφημερίες του γιατρού που φεύγει στην Ξάνθη. Είναι λύσεις ανάγκης κι αυτό γίνεται διότι βγαίνουν άγονες οι θέσεις των παθολόγων. Κι εμείς στο Νοσοκομείο βγάλαμε δύο θέσεις παθολόγων και δυστυχώς κανείς ιδιώτης ή νέος γιατρός δεν έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να έρθει. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος, Το ΕΣΥ δεν είναι, πλέον, ελκυστικό για ορισμένες ειδικότητες όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Σε κάποιες άλλες ειδικότητες είχαμε πάρα πολλές υποψηφιότητες, όπως για τη θέση του ορθοπεδικού που δήλωσαν ενδιαφέρον 17 γιατροί. Για τις 2 θέσεις ουρολόγων δήλωσαν 5 γιατροί, για τη μία θέση γυναικολόγου δήλωσαν 7 γιατροί. Για τη θέση των παθολόγων δεν εκδήλωσε κανείς ενδιαφέρον. Επομένως, προς το παρόν το πρόβλημα λύνεται με πασαλείμματα».

ΑΝΑΓΚΑΙΟ

Και πρόσθεσε πως «Εδώ θέλω να υπερασπιστώ τον διοικητή μου που κι αυτός προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα όλων των νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ και αναγκάστηκε να πάρει αυτήν την απόφαση που δεν είναι αρεστή από τους γιατρούς μας και το κατανοώ απόλυτα. Αλλά πρέπει να δούμε την αναγκαιότητα που υπάρχει και να λυθεί το πρόβλημα. Μίλησα με τους διευθυντές της Παθολογικής Κλινικής, αναγνωρίζω το πρόβλημα αλλά πρέπει να το λύσουμε. Αυτήν τη λύση βρήκαμε. Το Νοσοκομείο μας δεν θα έχει καμία έλλειψη το διάστημα των 15 ημερών διότι αντικαταστάθηκαν οι μέρες απουσίας από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης. Συνδράμουμε όταν έχει ελλείψεις ένα νοσοκομείο, όπως έκαναν αντίστοιχα άλλα νοσοκομεία όταν είχαμε ελλείψεις εμείς. Δεν είναι ό,τι το καλύτερο, αλλά υπάρχει αναγκαιότητα».

Προηγούμενο άρθροΝίκος Παναγιωτόπουλος: Θυμάται και δεν ξεχνάει την θλιβερή εκείνη ημέρα…
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος : Η Καβάλα πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις για τις “Έξυπνες Πόλεις”