Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Lukoil (LKOH.MM), πέθανε την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, αφού έπεσε από το παράθυρο ενός νοσοκομείου στη Μόσχα, σύμφωνα με το Reuters.

Κανένα άμεσο σχόλιο δεν ήταν διαθέσιμο από τη Lukoil. Την είδηση μετέδωσαν και ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Μαγκάνοφ εργαζόταν στη Lukoil από το 1993, λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας, και είχε επιβλέψει τη διύλιση, την παραγωγή και την επέκτασή της, ενώ έγινε πρόεδρος το 2020. Ο αδελφός του Nail είναι επικεφαλής της μεσαίας ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Tatneft.

Το νοσοκομείο, γνωστό ως Κλινική του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μαγκάνοφ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti χωρίς να αποκαλύψει τις συνθήκες του θανάτου του.

Ο Μαγκάνοφ είναι το δεύτερο κορυφαίο στέλεχος της LUKoil που πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες τους τελευταίους μήνες, όπως αναφέρουν οι moscowtimes.

Ο πρόεδρος της ρωσικής Lukoil Ραβίλ Μαγκάνοφ με τον Πρόεδρο Πούτιν.
Η ρωσική αστυνομία άνοιξε ποινική υπόθεση μετά τον θάνατο του πρώην στελέχους της LUKoil, Alexander Subbotin, στις αρχές Μαΐου.

Η LUKoil, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Ρωσίας, ήταν μια από τις λίγες εγχώριες εταιρείες που ζήτησαν ανοιχτά να τερματιστεί η εισβολή της χώρας στην Ουκρανία στις αρχές Μαρτίου.

«Είμαστε υπέρ της άμεσης διακοπής της ένοπλης σύγκρουσης και υποστηρίζουμε δεόντως την επίλυσή της μέσω της διαδικασίας διαπραγμάτευσης και με διπλωματικά μέσα», ανέφερε η LUKoil σε επιστολή της προς τους μετόχους εκείνη την εποχή.

Ο μακροχρόνιος επικεφαλής της LUKoil, Vagit Alekperov, παραιτήθηκε τον Ιούνιο μετά από τις κυρώσεις της Δύσης.

Προηγούμενο άρθροΟ Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Μητροπολίτης Κιέβου σε Θάσο και Καβάλα
Επόμενο άρθροΣτον Άρειο Πάγο ο Νότης Μηταράκης για τους μετανάστες στον Έβρο