Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Καβάλας το Σάββατο στην Αίθουσα Νικόλαος Μάρτης στην Π.Ε. Καβάλας. Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γιώργος Μαυρουδάκης σημείωσε πως η εμπορική κίνηση κινείται σε καλά επίπεδα.

Αρχικά ανέφερε ότι “Δύο χρόνια μετά και πηγαίνουμε σε εκλογική διαδικασία που θα λάβει χώρα το Σάββατο στην Αίθουσα Νικόλαος Μάρτης στην ΠΕ Καβάλας.

Βέβαια από την άλλη έχουμε να πούμε για την εμπορική κίνηση στην αγορά μας, ότι τελικά είναι αρκετά καλή αν σκεφτούμε και τις οικονομικές δυσκολίες που έχει ο κόσμος αλλά και οι παραγωγοί με τα εφόδια τους και τις ανατιμήσεις.

Βοηθάει βέβαια και ο καιρός πάρα πολύ μια και είναι ακόμη καλοκαίρι και όλα αυτά βοηθούν πολύ. Είναι αρκετά καλή η κίνηση και τα αγαθά είναι σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές σε σχέση με άλλα χρόνια..

Οι ανατιμήσεις είναι σε ελάχιστα αγαθά, αγαθά που θέλουν συντήρηση και έχουν πολύ μεγάλο κόστος παραγωγής αλλά γενικά οι τιμές είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Όλο το κόστος παραγωγής και όλες τις ανατιμήσεις τις έχουν απορροφήσει οι παραγωγοί μας”.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Ο ίδιος σημειώνει ότι όλα πήγαν στα ύψη…. «Και οι καταναλωτές τα έχουν δει όλα αλλά εμείς τους ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας στηρίζουν. Ειδικά αυτό το διάστημα είναι πάρα πολύ έντονη η στήριξή τους αλλά το θέμα είναι ότι τα ευπαθή αγαθά αυτά δηλαδή που δεν μπορούν να συντηρηθούν, οι παραγωγοί κατεβάζουν την τιμή τους για να μπορούν να φύγουν και να μην χρειασθεί τελικά να τα πετάξουν!

Επίσης υπάρχουν κάποια αγαθά που ανέβηκαν κατά 20 λεπτά το πολύ γιατί πραγματικά έχουν πολύ μεγάλο κόστος συντήρησης και παραγωγής.

Βέβαια το ζητούμενο είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Βλέπω ότι θα έχουμε εμπρός μας νέες δυσκολίες μια και οι παραγωγοί λένε ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και σίγουρα η νέα χρονιά θα είναι για πολλούς πάρα πολύ δύσκολη. Το πετρέλαιο έχει ανέβει σχεδόν 100% , τα λιπάσματα έχουν ανέβει σχεδόν 120% επάνω σε σχέση με την περσινή χρονιά. Όλα είναι αλυσίδα και όλα είναι πανάκριβα».

ΧΩΡΙΣ «ΤΑΒΑΝΙ»

Τέλος σημείωσε ότι «Σίγουρα το πιο άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει «ταβάνι». Καθημερινά έχουμε ανατιμήσεις. Τα λιπάσματα από το καλοκαίρι και εδώ ανέβηκαν κατά 6 ευρώ. Το ρεύμα ανεβαίνει, εγώ για να δουλέψω 12 ώρες στο χωράφι θέλω 500 ευρώ πετρέλαιο. Και αν οι παραγωγοί ανεβάσουν τις τιμές τότε ο κόσμος πώς θα αγοράσει; Θέλω να αναστραφεί όλο αυτό το κλίμα. Θέλουμε την στήριξη της κυβέρνησης για να μπορούμε να παράγουμε φθηνά και ο κόσμος να αγοράζει φθηνά. Κάτι πρέπει να γίνει στον πρωτογενή τομέα. Σε άλλες χώρες το πετρέλαιο το αγοράζουν οι παραγωγοί 1,20 ευρώ το λίτρο για να ζήσει και ο κόσμος αλλά και ο πρωτογενής τομέας. Αλλιώς κανείς δεν θα επιβιώσει».

Προηγούμενο άρθροChampions League: Αυτές είναι οι 16 ομάδες που περνάνε στην επόμενη φάση
Επόμενο άρθρο«Έχουμε στόχο να θέσουμε τέρμα σε αυτήν την πολιτική που μας ταλανίζει τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Τάσος Ιωαννίδης