Σοβαρές παραμένουν εδώ και αρκετό καιρό οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Θάσου για το ακριβές σημείο εγκατάστασης ΧΥΤΑ στο νησί καθώς εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον Δήμο η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» στον άξονα προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ.

Το γεγονός ότι ο Δήμος Θάσου ενέκρινε την συγκεκριμένη πρόταση γεννά ακόμα περισσότερα ερωτηματικά σπέρνοντας αμφιβολίες για το πως, γιατί τώρα αλλά και ποιο είναι το ακριβές σημείο που θα γίνει η εγκατάσταση του ΧΥΤΑ.

Το μεγαλύτερο ερώτημα όμως που παραμένει είναι ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ένας κόκκινος κύκλος γενικός και αόριστος ανάμεσα στο χωριό Μαριες και στην Σκάλα Μαριών όπου ο δήμος δεν έχει στην κατοχή του καμιά δημοτική έκταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μόνο σημείο στο οποίο υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ΧΥΤΑ είναι το σημείο οπού πραγματοποιούνται σήμερα γεωτρήσεις ενώ στο ίδιο σημείο βρίσκεται και το μισοτελειωμένο εδώ και πολλά χρόνια φράγμα Μαριών.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της θάσου πλέον αποκτούν φωνή και ζητούν να γίνει Άμεση ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή για το τι θα γίνει, και τελικά σε ποια διαβούλευση θα ενταχθεί η περιοχή (ΧΥΤΑ,ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ,ΚΥΚΛΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ).

Προηγούμενο άρθροΟ Γρηγόρης Βαλτινός τραγουδά για φιλανθρωπικό σκοπό στην Χρυσούπολη
Επόμενο άρθρο«Το κυριότερο όπλο αντιμετώπισης κατά του καρκίνου είναι η πρόληψη» δήλωσε ο πρόεδρος του Σύλλογο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου, Παναγιώτη Φώτου