Στον Συνεδριακό Τουρισμό στοχεύει η Περιφέρεια που παρατείνει την τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο της Περιφέρειας για τον Τουρισμό κ. Θανάση Τσώνη η Περιφέρεια έχει αυτή την δυνατότητα και μπορεί να διεκδικήσει συνέδρια που θα αυξήσουν το τουριστικό προϊόν.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που διαθέτει ευρύ πεδίο δράσης. Μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση σε προορισμούς όπως η Περιφέρεια ΑΜΘ. Όταν μιλάμε για συνεδριακό τουρισμό, εννοούμε επαγγελματικά ταξίδια και ταξίδια κινήτρων. Μιλάμε για έναν τουρισμό υψηλού μπάτζετ. Σύμφωνα με έρευνες και μελέτες, οι σύνεδροι επενδύουν 7 φορές περισσότερο σε μία περιοχή από έναν απλό τουρίστα και συνήθως οι μελέτες δείχνουν ότι σε δεύτερο χρόνο επιστρέφουν στην περιοχή ως ταξιδιώτες.

Είναι ένας κλάδος πολλά υποσχόμενος, θεωρώ ότι μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην περιοχή. Η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Δράμα αλλά και η Κομοτηνή διαθέτουν χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν μικρότερα ή μεγαλύτερα συνέδρια. Έτσι ανοίγεται ένα παράθυρο ευκαιρίας και μια νέα τάση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσελκύουμε κόσμο εκτός καλοκαιρινής σεζόν. Τα συνέδρια γίνονται φθινόπωρο, χειμώνα ή άνοιξη».

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό συμμετείχαμε στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργάνωσε ο ΧΑΠΚΟ στην Αθήνα. Από Περιφέρειες ήμασταν εμείς και η Περιφέρεια Ιωαννίνων, πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μπούμε δυναμικά σ’ αυτό το κομμάτι και να διεκδικήσουμε συνέδρια στην περιοχή.

Ανέπτυξα τις δυνατότητες φιλοξενίας που έχει η περιοχή μας και θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα αρχίσουμε να βλέπουμε αύξηση στον αριθμό συνεδρίων. Οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές και μπορεί να συνδυαστεί ένα συνέδριο ή μια εταιρική συνάντηση με μικρές εκδρομές ή δραστηριότητες. Δίνουμε μια υπεραξία στον προορισμό μας και τον κάνουμε ακόμη πιο γνωστό στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Καβάλας που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία για να βρεθεί κοινό σημείο αναφοράς
Επόμενο άρθροΣύντομα η αποκατάσταση των ζημιών στην πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας