Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη το 5ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «οι δρόμοι του κουδουνιού», η μοναδική γιορτή μεταμφιεσμένων που γίνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, φέρνει στην πόλη τον παλμό εθίμων, τελετουργιών και ιεροπραξιών μιας αρχέγονης πολιτιστικής μνήμης που διαπερνά την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ξεδιπλώνει πτυχές της ζωής και της παράδοσης της χώρας μας και αναδεικνύει ψηφίδες που συνθέτουν τη συλλογική ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα.

Φέτος, ομάδες κωδωνοφόρων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από πολλές χώρες της Ευρώπης, με περισσότερους από 1.500 τελεστές των εθίμων, πήραν μέρος στη μεγάλη γιορτή και θα ξεσηκώσουν την πόλη, πραγματοποιώντας, κατά μήκος της παλιάς παραλίας, την καθιερωμένη μεγάλη πομπή των κωδωνοφόρων.

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αράπης” Νικήσιανης!

Αφετηρία ο Λευκός Πύργος και σημείο κατάληξης ο 1ος Προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου θα φιλοξενηθεί ο βασικός κορμός των δράσεων του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας.

Μετά το τέλος της πομπής ακολούθησε ένα μεγάλο γλέντι με τη συμμετοχή χορευτικών και μουσικών παραδοσιακών σχημάτων, το οποίο κορυφώθηκε με συναυλία των συγκροτημάτων BAiLdSA και BAnDA ENTOPICA.

Προηγούμενο άρθροΈως και 10 μποφόρ οι άνεμοι στα πελάγη – Χωρίς δρομολόγια η Θάσος
Επόμενο άρθροΜάρμαρο έτοιμο να πέσει απο παράθυρο πολυκατοικίας, στην οδό Βενιζέλου