Για την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου «Ο Τόπος της Ζωής μας», μίλησε ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ., Ξενοφών Κροκίδης.

«Η εμπλοκή μου με τα κοινά δεν είναι τωρινή, αλλά κρατά πολλά χρόνια, από τις θέσεις τις οποίες υπηρετούσα και υπηρετώ, είτε ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, του Συλλόγου Καρκινοπαθών παλιότερα, αλλά και της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας σήμερα. Με όλους τους δημάρχους των τελευταίων ετών και τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες της πόλης έχω συνεργαστεί εξαιρετικά», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης,

ΒΑΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΛΑΤΗ

«Έχω αποδείξει στο παρελθόν ότι είμαι πατριώτης, όχι με την απαρχαιωμένη άποψη, αλλά με τη νεότερη εκδοχή του όρου, δηλαδή την παραγωγή ωφέλιμου έργου. Γι’ αυτό ακριβώς βάζω κι εγώ πλάτη, προκειμένου την πόλη που αγαπώ, στην οποία επέστρεψα για να κάνω καριέρα, να την βοηθήσω μαζί με άλλους, να αλλάξει τη ρότα της. Εγώ προσωπικά, αλλά και όσοι πορεύονται μαζί μου, δεν λέει κανείς μας ότι όσοι υπηρέτησαν την πόλη αυτή δεν έχουν κάνει έργο. Ο καθένας έχει κάνει έργο και ξέρει αν ήταν μικρό ή μεγάλο, αν βοήθησε τους Καβαλιώτες ή όχι, αλλά το θέμα είναι ότι από όλες τις διοικήσεις των τελευταίων ετών, η Καβάλα είναι σε ένα σημείο που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται. Βλέπουμε άλλες πόλεις πόσο έχουν αναπτυχθεί κι ενώ κάποτε η Καβάλα ήταν ψηλά σε πληθυσμό, άλλες πόλεις μας έχουν υπερκεράσει. Για παράδειγμα μιλάμε όλοι για τον Δήμο Τρικάλων, που αναφέρεται ως υπόδειγμα. Όταν η Καβάλα μεσουρανούσε η συγκεκριμένη πόλη ήταν στη σκιά της Λάρισας, του Βόλου κλπ. Έτσι στην πρόσκληση του Μάκη Παπαδόπουλου είπα το «ναι» για να κάνουμε την προσπάθεια μαζί να φτάσουμε την Καβάλα σε ένα υψηλότερο επίπεδο», επισήμανε στη συνέχεια των όσων είπε ο κ. Κροκίδης.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ

Αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Κροκίδης υπογράμμισε ότι «Πρέπει να πούμε ένα εύγε σε όσους δέχονται να βάλουν το όνομά τους κάτω από μια δημοτική παράταξη. Είναι συντελεστές της ουσιαστικής δημοκρατίας. Η δημοκρατία λειτουργεί με όλους εμάς που βάζουμε το όνομά μας κάτω από έναν υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος κάνει μια τίμια προσπάθεια. Αν αυτή θα ευοδωθεί και θα έχει αποτέλεσμα, αυτό εξαρτάται από τους δημότες στους οποίους απευθυνόμαστε. Έχουμε αρκετό καιρό για να μιλήσουμε μαζί τους. Πρέπει ο κάθε υποψήφιος να είναι ο εαυτός του. Να μην κάνει πράγματα έξω από αυτά που έκανε. Άλλοι είναι εξωστρεφείς, άλλοι πιο μαζεμένοι. Να είναι ο χαρακτήρας του, γιατί μετά θα κοιτά πίσω και θα ενοχλείται από αυτά που έκανε. Πρέπει ο καθένας, ανάλογα με τον χαρακτήρα του, να προσεγγίσει φίλους, γνωστούς, ομοϊδεάτες και να συνομιλεί για τα θέματα που ξέρει, αλλά και να ενημερώνεται και για άλλα θέματα, που δεν είναι της αρμοδιότητάς του. Χαμηλά λοιπόν οι τόνοι κι όχι χτυπήματα κάτω από τη μέση. Οι εκλογές πρέπει να είναι «πανηγύρι» με την καλή και κλασική έννοια του όρου, είναι γιορτή της δημοκρατίας».

ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΤΙΜΗ

Σε ερώτηση γιατί τελικά επέλεξε να κατέλθει ως υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας», ο κ. Κροκίδης απάντησε ότι «Ο Μάκης Παπαδόπουλος μου έκανε μια ουσιαστική πρόταση, ότι μαζί του μπορούμε να πορευτούμε και να κάνουμε πράγματα και να συμπληρώσω τους υπόλοιπους που είναι στο ψηφοδέλτιο με την πείρα μου στα υγειονομικά και στον κοινωνικό τομέα. Δεν είχα κάποια καλή πρόταση από άλλους. Όλοι με σκέφτονται, κάποιοι έχουν το τηλέφωνό μου αλλά δεν χτύπησε, κάποιοι το σκέφτονταν πολύ, αλλά ο Μάκης Παπαδόπουλος, ενώ πίναμε το κρασί μας, μου είπε καιρός είναι να το βγάλουμε και προς τα έξω. Απλά πράγματα είναι, δεν πρέπει πολύ να τα σκεφτόμαστε. Ο Μάκης Παπαδόπουλος κάνει μια προσπάθεια έντιμη πολλά χρόνια. Είναι νέος και έχει την ορμή, θέλει να τα αλλάξει όλα, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται αγώνας και γι’ αυτό τον κάνει ο Μάκης μαζί με όλους εμάς. Ευχόμαστε οι Καβαλιώτες να εκτιμήσουν αυτόν τον αγώνα».

ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ…

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημάρχων για τον Δήμο Καβάλας, ο Ξενοφών Κροκίδης σημείωσε ότι «Αυτό είναι καλό. Είναι ένας μεγάλος Δήμος, υπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών που τον διεκδικούν. Για τη δημοκρατία ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων δημάρχων είναι κάτι καλό, βέβαια θα μπορούσαν να είναι και λιγότεροι. Αυτό σημαίνει ότι θα δυσκολέψει το πράγμα, γιατί κάθε ένας που κατεβαίνει θα πάρει κι ένα ποσοστό, οπότε μειώνει και από τον πρώτο ποσοστό στην πρώτη Κυριακή των εκλογών. Αυτό όμως είναι το ωραίο, εφόσον ισχύει αυτό το σύστημα. Γενικότερα πάντως, ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου και πιθανόν της 2ας Ιουλίου, πρέπει όλοι οι αυτοδιοικητικοί να κατεβάσουν λίγο ταχύτητες, γιατί περιμένουμε πρώτα όλοι να ενημερωθούμε από τους υποψηφίους βουλευτές και να κάνουμε ο καθένας μας τη σωστή επιλογή για τη χώρα αρχικά».

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΕνημερωτικές ημερίδες για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενόψει καλοκαιριού, διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας