Το Επιμελητήριο Καβάλας, θα διοργανώσει ενημερωτικές ημερίδες για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 03/05 και ώρα 19:30 Επιμελητήριο Καβάλας, την Πέμπτη 09/05 και ώρα 10:00 στο Παράρτημα Θάσου και Παρασκευή 10/05 και ώρα 19:00 στις Κρηνίδες στην Αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του πρώην Δήμου Φίλιππων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα, στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση των υπευθύνων των καταστημάτων για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να τηρούνται στα αρχεία της επιχείρησης και να επιδεικνύονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Συγκεκριμένα είπε ότι «βλέποντας ότι έρχεται η περίοδος που επανακινεί ο τουριστικός κλάδος και ο κλάδος της εστίασης κυρίως σε περιοχές που κατά τη χειμερινή περίοδο έχουν κλείσει καταστήματα και ανοίγουν ξανά τώρα, θέλουμε να κάνουμε θεματικές παρεμβάσεις και σεμινάρια με πρακτικές λύσεις, από στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά όταν πηγαίνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σε ταβέρνα ή εστιατόριο, τι ακριβώς ελέγχουν και ποια είναι τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν οι επαγγελματίες. Θα έχουμε σε εξέλιξη αρχές Μαΐου τρία τέτοια σεμινάρια. Ένα στο Επιμελητήριο Καβάλας, ένα στη Θάσο στο υποκατάστημα που έχουμε στο Λιμένα και ένα στις Κρηνίδες. Αν θα χρειαστεί ίσως κάνουμε ένα ακόμη στην Κεραμωτή. Προσπαθούμε μέσα από αυτά τα ενημερωτικά σεμινάρια, με τη βοήθεια του κ. Χίζαρη και άλλων στελεχών που γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς ελέγχουν όταν επισκέπτονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τέτοιους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, τι θα πρέπει να έχουν κατά νου και να προσέξουν».

ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Πρόσθεσε ότι «αυτά τα βήματα ελέγχου θα τα έχουμε, επίσης, εκτυπωμένα σε φυλλάδιο που θα το διανείμουμε και με e-mail στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δεν θα μπορέσουν να δώσουν παρών στα σεμινάρια. Ευελπιστώ ότι τα σεμινάρια θα έχουν ενδιαφέρον και θα πρέπει οι επαγγελματίες να τα παρακολουθήσουν. Θα είναι προς όφελός τους και όταν έρχονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να ξέρουν τι πρέπει να προσέξουν, να βελτιώσουν κάποια σημεία που υπάρχουν προβλήματα και να γλιτώνουν τα πρόστιμα, δείχνοντας στους πελάτες ότι είναι ενημερωμένοι και τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που είναι το ζητούμενο. Θέλουμε ως Επιμελητήριο να έχουμε σωστά ενημερωμένες επιχειρήσεις, σωστούς επαγγελματίες που τηρούν τους κανόνες, προς όφελος των επισκεπτών και καταναλωτών μας.

Θα έχουμε προσεχώς τη δημοσιότητα όλων αυτών των ημερίδων και οι επαγγελματίες θα μπορούν να επιλέξουν ποια απ’ όλες τους βολεύει να παρακολουθήσουν. Κι αν δούμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον θα δημιουργήσουμε κι άλλες τέτοιες ημερίδες σε άλλα σημεία του Νομού Καβάλας και της Θάσου».

Προηγούμενο άρθροΟ Ξενοφών Κροκίδης και η κάθοδος του στα δημοτικά
Επόμενο άρθροΜηχάνημα της Π.Ε Καβάλας καθάρισε την περίμετρο τού Στρατοπέδου Αμβράζη