Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Κίκο με τη συνοδεία της Ελισάβετ Κρετ, υπεύθυνης πεδίου της Ομάδας Ανίχνευσης του WWF Ελλάς, «χτένισε» στην κυριολεξία την περιοχή της Αγίας Κυριακής όπου το Σαββατοκύριακο βρέθηκαν δηλητηριασμένα δυο αδέσποτα σκυλιά.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τη συνδρομή της Αστυνομίας, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Ζαμπουκη, του αντιδημάρχου Ηλία Δαστεριδη, της συμβούλου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Σοφίας Βαλαβάνη και του κτηνιάτρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Κωνσταντέλη.

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Κίκο με την εκπαιδεύτριά του εξέτασε την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παρουσίας και άλλων φολών στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε με το Νόμο 4532/2014 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Προηγούμενο άρθροΠρώτη κατοικία: Επιδότηση στεγαστικών δανείων
Επόμενο άρθρο“Να εξοικονομήσουμε πόρους για να περάσουμε όσο γίνεται με λιγότερες συνέπειες αυτή την κρίση” δηλώνει η Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Κατερίνα Γεροστεργίου