Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με ανακοίνωση του τονίζει την υποχρέωση των γιατρών να εμβολιαστούν. Ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου κ., Πολίτης σημείωσε πως με την κίνηση αυτή δίνουν και τον παραδειγματισμό και προς τους πολίτες.

Όπως ανέφερε “Πράξαμε το αυτονόητο και ήταν ομόφωνη η απόφαση της γενικής συνέλευσης περί εμβολιασμών και δη υποχρεωτικών στους υγειονομικούς της Καβάλας αλλά και όλης της Ελλάδος.

Και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία όταν το λέει ένας ιατρικός σύμβουλος του οποίου τα μέλη έχουν εμβολιασθεί μαζικά. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα στο κομμάτι αυτό ωστόσο είπαμε να δείξουμε το δρόμο και σε άλλους συλλόγους.

Εμάς τα μέλη μας σε ποσοστό άνω του 90% είτε εμβολιάσθηκαν, είτε έχουν φυσική ανοσία και νομίζω ότι από εμάς έπρεπε να ξεκινήσει το καλό παράδειγμα για μια τέτοια κίνηση.

Τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου σταματούν εκεί που ξεκινούν τα δικαιώματα ενός άλλου και πρέπει όλοι να δείξουν τη δέουσα υπευθυνότητα για να πράξουν το αυτονόητο και να μην μείνει η επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στα χαρτιά αλλά να περάσει και στην πράξη».

ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Χαιρετίζω τον εμβολιασμό των νεώτερων ηλικιών, 30 και 40 ετών και αυτό είναι το κλειδί για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ο εμβολιασμός και των νέων γιατί αν θέλουμε να κινηθεί η οικονομία και να βιώσουμε τις ζωές μας όπως τις γνωρίσαμε πρέπει να εμβολιάσουμε και τους νέους. Και αυτό θα δώσει το έναυσμα που όλοι περιμέναμε στο να γίνει η επανέναρξη στη προ πανδημίας εποχή”.

Ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχει το ζήτημα του παραδειγματισμού. “Οι ταγοί της υγείας πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα στον κόσμο και εμείς που δεν έχουμε το πρόβλημα πρωτοστατήσαμε. Πάνω από 90% είμαι καλυμμένοι και θα μπορούσαμε να μείνουμε στις δάφνες μας δείχνοντας πόσο φοβεροί και τρομεροί είμαστε στο κομμάτι του εμβολιασμού. Όμως δεν το κάναμε και προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα από την Καβάλα που δεν έχει πρόβλημα στο κομμάτι αυτό” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροSelf test διατίθενται μέσω των Φαρμακείων της Καβάλας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα
Επόμενο άρθροΑπίστευτο: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019