Στις τελετές αγιασμού σχολικών μονάδων του Δήμου Καβάλας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, και στελέχη της διοίκησης του Δήμου.

Ο κ. Μουριάδης παρέστη στην τελετή του αγιασμού στο Δεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρβάλης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Κατερίνα Μαρκάκη, και τον πρόεδρο της Κοινότητας, Νίκο Καρακεΐσογλου.
Μετά τις ευχές, ο Δήμαρχος προέτρεψε τους μαθητές να προσπαθήσουν να πάρουν όσο το δυνατό περισσότερες γνώσεις, διότι, όπως είπε, «τον μορφωμένο δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει κανείς».

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Ανθή Χατζηφρατζή, παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού του 1οι ΕΠΑΛ και του 4ου Γυμνασίου (Ζουμπουλάκειο).

Στο 1ο ΕΠΑΛ, το οποίο συστεγάζεται με το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, το Εσπερινό Γυμνάσιο, το Εργαστηριακό Κέντρο και το ΔΙΕΚ στο μεγάλο σχολικό συγκρότημα του Περιγιαλίου, ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης όλου του σχολικού συγκροτήματος. Έργο του Δήμου, που άρχισε πριν από λίγο καιρό, με προϋπολογισμό ύψους 1,3 εκ. ευρώ και συμβατικό χρόνο περαίωσης τον Δεκέμβριο του 2024.

Στον χαιρετισμό του, στη σχολική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου, μίλησε για την ενδοσχολική βία και την καταδίκασε, συμφωνώντας με σχετικό σύνθημα που είχαν αναρτήσει οι μαθητές και τονίζοντας ότι «όλοι είναι ίσοι στα σχολεία».

Το πλήρως ανακαινισμένο κτήριο, που στεγάζει το 12ο Δημοτικό Σχολείο, είχε την τιμητική του, δεδομένου ότι σήμερα άνοιξε τις πόρτες του σε μαθητές και δασκάλους, έπειτα από 4 σχολικές χρονιές, που απαιτήθηκαν για να ολοκληρωθούν τα έργα βιοκλιματικής αναβάθμισης και ανακαίνισης του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου.
Ο κ. Μουριάδης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν για την μεταμόρφωση του κτηρίου.
Επίσης, ευχαρίστησε και τους γονείς, με τους οποίους, όπως είπε «είχα δημιουργική αντιπαράθεση, η οποία είχε ως θετικό αποτέλεσμα την επίσπευση των εργασιών».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Διευθυντή του 12ου Δημοτικού Σχολείου, Γρηγόρη Παπαδόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον «πρωτεργάτη» στην προσπάθεια να γίνει το ένα πλήρως ανακαινισμένο σχολείο, με σύγχρονες προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας.

Η τελετή ήταν κοινή και για τους μαθητές και δασκάλους του 10ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο 12ο Δημοτικό μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης και συντήρησης που απαιτούνται για το σχολείο τους.

Εκτός του Δημάρχου, μεταξύ άλλων, στην τελετή παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού και Επικοινωνίας, Λεωνίδας Παππάς, και Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννης Προμούσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κώστας Πεφάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευαγγελία Δρακονάκη και Μάκης Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ΑΜ-Θ Ανάπτυξης, Κωστής Σιμιτσής, η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, Αθανασία Γαϊτανίδου και η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Κατερίνα Μαρκάκη.

Προηγούμενο άρθροΤο μήνυμα του Δημάρχου Θάσου για τη νέα σχολική χρονιά
Επόμενο άρθροΜνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, με στόχο την Προστασία του Περιβάλλοντος