Για την ανάληψη των καθηκόντων του στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μίλησε ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης.

”Είναι ένας οργανισμός που έχει συσταθεί εδώ και έναν χρόνο από την Περιφέρειά μας και ο ρόλος του είναι να μπορέσουμε ως ένα ενδιάμεσο εργαλείο για την Περιφέρεια και για τους Δήμους της Περιφέρειας, να τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ πιο σύντομες διαδικασίες”, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης.

”ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ”

”Είναι δηλαδή ένας φορέας που με προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους και με την Περιφέρεια, θα μπορεί να υλοποιεί μελέτες, να εκτελεί έργα, να συμμετέχει και να οργανώνει προγράμματα και δράσεις, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να γίνει πιο γρήγορη και σε μεγαλύτερο βαθμό η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων και γενικά των κεφαλαίων χρηματοδότησης που υπάρχουν. Σε αυτή τη φάση η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα ”βρεφικό στάδιο” ακόμη, κάνουμε τα πρώτα μας βήματα, δεν έχει οργανωθεί ακόμη, καθώς η λειτουργία έχει αρχίσει εδώ και έναν χρόνο, οπότε μέχρι να λύσουμε πολλά γραφειοκρατικά θέματα που απαιτούνται για να τεθεί σε σωστή βάση ο Αναπτυξιακός Οργανισμός χρειάζεται κάποιος επιπλέον χρόνος”, ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ

”Από εδώ και πέρα λοιπόν καταρχήν προτεραιότητα μας είναι να οργανώσουμε τον οργανισμό, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και στις ανάγκες που υπάρχουν και σε δεύτερο βαθμό όταν μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να απλωθούμε, θα είναι ένας οργανισμός που θα μπορεί πραγματικά να προγραμματίζει, να υλοποιεί, να συμμετέχει, να προτείνει πάντα σε συμβουλευτικό βαθμό, γιατί εμείς φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική. Είμαστε ο φορέας στον οποίον έρχονται η Περιφέρεια ή οι Δήμοι ανάλογα με τις απαιτήσεις τους και μας ζητάνε συγκεκριμένα έργα, μελέτες ή προγράμματα αντίστοιχα”, ανέφερε ακόμη ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

”Η ιεράρχηση των έργων είναι θέμα πολιτικής πρωτοβουλίας. Αυτό εξαρτάται από την Περιφέρεια και τους εκάστοτε Δήμους, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που θέτουν οι ίδιοι τους. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να συνεργαστούμε με όλους αυτούς φορείς, ώστε να αποφύγουν γραφειοκρατικές διαδικασίες, να ξεπεράσουν τους σκόπελους που προφανώς δημιουργούνται, γιατί λειτουργούμε ως Ανώνυμη Εταιρεία και οι διαδικασίες είναι πολύ πιο σύντομες και πιο γρήγορες. Άρα λοιπόν αν λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό οι υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. υπολειτουργούν και έχουν έλλειψη σε προσωπικό, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είμαστε ένα ιδανικό εργαλείο για αυτούς, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε την λειψανδρεία που υπάρχει”, επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΜε κέφι και χορό η ετήσια γιορτή του προσωπικού και η κοπή της Βασιλόπιτας του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΛΥΔΙΑ
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Παγγαίου στηρίζει το εγχείρημα της προσφοράς στον συνάνθρωπο” δηλώνει ο ειδικός σύμβουλος Στέργιος Κεχαγιάς