Ο Δήμος Καβάλας εντάχθηκε σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που σχετίζεται με την προστασία του Περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων. Σκοπός του έργου είναι η μείωση του ενεργειακού προβλήματος καθώς και της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια.

Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 380.000 € και αφορά σε:
51 ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης ειδικής σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα μίσθωσης, εκ των οποίων, τα 2 θα είναι για ΑμεΑ
Σύστημα φόρτισης σταθμού μίσθωσης, με ενσωματωμένο βιομηχανικό υπολογιστή και 4G router σε 7 σταθμούς
Αντιβανδαλιστική θέση κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, με λειτουργικότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο
Άδεια χρήσης λογισμικού τερματικού μίσθωσης ποδηλάτου, μέσω του οποίου θα είναι εφικτή η μίσθωση ποδηλάτου από τον χρήστη)
Web-Based λογισμικό διαχείρισης συστήματος, μέσω του οποίου θα γίνεται η συνολική διαχείριση και η παρακολούθηση λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων

Mobile Εφαρμογή (iOS, Android), μέσω της οποίας θα είναι εφικτή η μίσθωση ποδηλάτου από τους χρήστες

Οι δημότες, αλλά και οι επισκέπτες του Δήμου, θα μπορούν να έχουν οικονομική πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα, με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου, καθώς και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.
Παράλληλα, στόχος είναι το ποδήλατο να αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών και της γνωριμίας τους με όλα τα πιθανά ενδιαφέροντα σημεία του Δήμου Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΓλέντι» στο twitter με τη γκάφα του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Μπέρδεψαν την «άμιλλα» με το…άμυλο
Επόμενο άρθροΗ ενεργειακή κρίση καθυστερεί την έναρξη των έργων και στο Δήμο Παγγαίου