Ο Καθηγητής του ΔΙΠΑΕ Βασίλης Τσιάντος στον εορτασμό των 100 ετών του Πανεπιστημίου Todor Kableshkov της Σόφιας, Βουγαρία

Ο Καθηγητής του ΔΙΠΑΕ Βασίλης Τσιάντος, Διευθυντής του Εργαστηρίου «Διδακτικής, Υπολογιστικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μικρομαγνητιμσού» του τμήματος Φυσικής και Διευθυντής του Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) «Διδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες» παρευρέθηκε στον εορτασμό των 100 ετών του Πανεπιστημίου Todor Kableshkov της Σόφιας, Βουγαρία, μετά από τιμητική πρόσκληση της Πρυτάνεως Ντανιέλας Τοντόροβα.

Ο εορτασμός των 100 ετών του Πανεπιστημίου ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου και κορυφώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2022. Ανάμεσα στις εορταστικές εκδηλώσεις παρατέθηκαν επίσημα γεύματα και δείπνα, για τους εκλεκτούς προσκεκλημένους από τις συνεργαζόμενες με το Πανεπιστήμιο Todor Kableshkov χώρες.

Η επίσημη τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, κατά την διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν όλοι οι καλεσμένοι από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, μεταξύ αυτών και ο Καθηγητής Βασίλης Τσιάντος και μέσω αυτού το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Η συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων είναι μακροχρόνια και αγαστή. Δεκάδες φοιτητές από την γειτονική χώρα έχουν επισκεφτεί την Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας και πραγματοποίησαν είτε την δίμηνη πρακτική τους άσκηση, είτε την πτυχιακή τους εργασία. Επίσης, πάρα πολλοί Καθηγητές του Πανεπιστημίου Todor Kableshkov επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιό μας.

Στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν με την Πρύτανη Daniela Todorova, τους Αντιπρυτάνεις Nikolay Georgiev και Krasimir Krastanov, και αρκετούς συναδέλφους, όπως οι Καθηγητές/ήτριες Vasil Dimitrov και Emilya Dimitrova, καθώς και με το ευγενικό προσωπικό του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου και του Γραφείου Erasmus+ κυρίες Bistra Georgieva και Vesela Dyakova, συζητήθηκε η περαιτέρω σύσφιγξη των δεσμών με την ερευνητική ομάδα και το Εργαστήριο Διδακτικής, που διευθύνει ο Καθηγητής Βασίλης Τσιάντος.

Κλείνοντας, είναι φανερό ότι υπάρχουν πολλά ακόμη βήματα που μπορούν μελλοντικά να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων με στόχο την ανάπτυξη των επιστημονικών πεδίων που υπηρετούν, όπως κοινές ερευνητικές προτάσεις, διοργάνωση κοινών συνεδρίων, επέκταση της πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών του ΔΔΠΜΣ της Διδακτικής στην Σόφια, κ.λπ.

Βασίλης Τσιάντος

Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Διευθυντής του Μεταπτυχιακού «Διδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες»

Πρόεδρος Δ.Ε. Παραρτήματος Καβάλας Ε.Μ.Ε.

Προηγούμενο άρθροΕκνευρισμός Ερντογάν για τις ΗΠΑ: Στην Ελλάδα δίνουν μαχητικά και στην Τουρκία όχι; Ίσως στραφώ αλλού
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας μαθητών και καθηγητών από Ρουμανία, Τουρκία και Λιθουανία