Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση είναι σίγουρο ότι θα σε βγάλει από τα… ρούχα σου. Κι αυτό γιατί αποτελεί πολύ δύσκολη πρόκληση. Αν πιστεύεις πως δίνεις μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια και φημίζεσαι για την παρατηρητικότητά σου, τότε αυτή η οπτική ψευδαίσθηση είναι ιδανική για να τεστάρεις τις δεξιότητές σου.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε την γάτα σε 5 δευτερόλεπτα;
Υπάρχουν 13 κρυμμένα πρόσωπα σε αυτή την εικόνα στην οποία φαίνονται δύο αναβάτες αλόγων σε ένα δάσος σε κάποιο βουνό. Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση δημιουργήθηκε από τον Bev Doolittle και είναι γνωστή ως “The Forest Has Eyes”.

οπτική ψευδαίσθηση

Τα 4 πρόσωπα που είναι εύκολο να εντοπίσεις

Από τα 13 κρυμμένα πρόσωπα, τα τέσσερα πρόσωπα είναι αρκετά εμφανή και εντοπίζονται εύκολα από πολλούς χρήστες του διαδικτύου. Ο λόγος που οι περισσότεροι βλέπουν πρώτα αυτά μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο σημείο στο οποίο βρίσκονται – καθώς είναι προς το κέντρο της εικόνας – και στο μέγεθός τους.

Συνήθως όταν ένα αντικείμενο βρίσκεται στο κέντρο μιας εικόνας και έχει εμφανή χαρακτηριστικά είναι ορατό με την πρώτη ματιά, καθώς τραβά αμέσως την προσοχή.

οπτική ψευδαίσθηση

Τα δύο πρόσωπα στο πλάι

Συνήθως οι χρήστες του διαδικτύου στη συνέχεια βλέπουν τα παρακάτω δύο πρόσωπα, που είναι διαφορετικά σε μέγεθος. Αν και αυτό που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της εικόνας είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος, λόγω της θέσης του στη φωτογραφία, μπορεί να μην καταφέρετε να το εντοπίσετε.

Το άλλο πρόσωπο είναι εκεί… κοντά αλλά είναι «μακρόστενο» και δύσκολα μπορεί να το ξεχωρίσει κανείς.

οπτική ψευδαίσθηση

Τα τέσσερα πρόσωπα στην κορυφή

Υπάρχουν τέσσερα πρόσωπα στο επάνω μέρος της εικόνας τα οποία έχουν γίνει «ένα» με τα δέντρα. Τα μάτια, η μύτη και τα χείλη των προσώπων είναι ορατά μόνο όταν κοιτάξεις πολύ προσεκτικά μέσα στο πυκνό δάσος.

οπτική ψευδαίσθηση

Τα τρία δύσκολα

Αυτά τα πρόσωπα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα εντοπίσεις, καθώς ουσιαστικά είναι ενσωματωμένα σε άλλα πρόσωπα και στοιχεία της εικόνας.

Προηγούμενο άρθροSuper League: Εντός έδρας αποστολές για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθρο“Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση δεν πέτυχε να παράξει έργο” δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χαράλαμπος Χρυσανίδης