Την παραμονή του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη , στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε την επιστολή Πολάκη ως πράξη γενναίας αυτοκριτικής, προσθέτοντας ότι «μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις», ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την επιστροφή του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαγραφών και προγραφών συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε κόμμα. Που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές».

«Στο κόμμα μας υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο. Αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ Αλλά δημόσιες κινήσεις που αποκλίνουν από τις συλλογικές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις απογοητεύουν και ενισχύουν το μύθο ότι είμαστε μία από τα ίδια» είπε ακόμη.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο Παύλος Πολάκης στην επιστολή του, δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί για τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ύστερα από απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σημειώνει πως «δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα», χαρακτηρίζοντας ως «αστοχία» την αντίδραση του για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της 4ης ΕΜΑΚ
Επόμενο άρθροΟικονόμου για Τσίπρα: 17 μέρες ήταν αρκετές για να επιστρέψει ο «πολακισμός» στα λόγια του