Τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «άνοιξε τον δρόμο» για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος σχολίασε δηκτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου σχολίασε δηκτικά τα περί «γενναίας αυτοκριτικής», αναφερόμενος στην επιστολή του Παύλου Πολάκη, καθώς και τα περί επανεξέτασης του ζητήματος.

«17 μέρες ήταν αρκετές για να επιστρέψει ο “πολακισμός” (προς το παρόν) στη ρητορική, το ύφος, το περιεχόμενο και τα λόγια του κ. Τσίπρα ακόμη και για μια τέτοια τραγωδία. Με ψέματα και λαϊκισμό, με συκοφαντίες και ανακρίβειες», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του Παύλου Πολάκη.

«Από εκείνους που πορεύονται αγκαλιά με το βαθύ κράτος του παλαιοσυνδικαλισμού και αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης και αξιολόγησης, δεν περιμένουμε τίποτα διαφορετικό από το “φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Απέναντι στην άχαρη αντιπαράθεση για ένα τραγικό γεγονός που αμετανόητα επιδιώκουν, εμείς επιμένουμε: καμία συγκάλυψη, ασφαλής επανεκκίνηση των τρένων, ανασυγκρότηση των σιδηροδρόμων», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

ΝΔ: Aποδείχθηκε ότι ο «πολακισμός» είναι ταυτισμένος με ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα

Mετά την ανακκοίνωση της απόφασης της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει: «Με τα όσα τραγελαφικά έγιναν με τον κ. Παύλο Πολάκη, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι ο “πολακισμός” είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλέξη Τσίπρα».

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές. Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση. Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Προηγούμενο άρθροΟμόφωνη απόφαση ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Πολάκης
Επόμενο άρθροSuper League – «Βόμβες» Μαρινάκη κατά Μπένετ: «Ανεπαρκής και ψεύδεται»