Με δύο ψηφίσματα ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας κατά την αποψηνή  του συνεδρίαση που είχε χαρμόσυνο χαρακτήρα στην έναρξή του λόγω του ότι παντρεύτηκε ο γιος της συμβούλου κας Μαρίας Φραντζεσκάκη και η τελευταία κέρασε το Σώμα με γλυκά κι ένα λικεράκι.

Τα ψηφίσματα τα οποία κλήθηκε να εγκρίνει το Σώμα ήταν το αίτημα των σχολικών καθαριστριών για μονιμοποίησή τους καθώς και το αίτημα των 134 εργαζομένων στη ΒΦΛ ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας τους. Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Πεφάνης διάβασε ένα ψήφισμα των καθαριστριών δημοσίων κτηρίων που συντάσσονται στον αγώνα των σχολικών καθαριστριών και στη συνέχεια ο δήμαρχος Καβάλας, κ. Μουριάδης παρουσίασε την πρότασή του για το συγκεκριμένο ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ως πρωταρχικό του μέλημα τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του δήμου και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επικρατούσα κατάσταση διαπιστώνει ότι δεν καλύπτονται αυτές από το υπάρχον μόνιμο προσωπικό του δήμου Καβάλας. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν την πρόβλεψη θέσεων αορίστου χρόνου σε όλες τις σχολικές μονάδες με την απασχόληση αυτών των σχολικών καθαριστριών την ίδια ώρα που ο δήμος Καβάλας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των σχολικών καθαριστριών ώστε να τις προσλάβει μόνιμα και αν επιβαρύνει το δικό του προϋπολογισμό χωρίς τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας. Εν κατακλείδι ο δήμαρχος πρότεινε στο ψήφισμα οι σχολικές καθαρίστριες να γίνουν αορίστου χρόνου με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

ΟΜΟΦΩΝΙΑ

Οι επικεφαλής των παρατάξεων συμφώνησαν με την πρόταση του ψηφίσματος με κάποιες παρατηρήσεις που έκαναν και τελικά εγκρίθηκε το ψήφισμα με την ευχή όλων αυτές οι γυναίκες που είναι όμηροι συμβάσεων να αποκτήσουν μόνιμη εργασία.

Σε ό,τι αφορά το ψήφισμα για τους 134 εργαζόμενους στη ΒΦΛ ο κ. Μουριάδης στο ψήφισμα που πρότεινε εξέφρασε τη συμπαράστασή του σ’ αυτούς και ζήτησε την άμεση αποκατάστασή τους. Παράλληλα εξέφρασε τη σταθερή πεποίθηση ότι το εργοστάσιο αποτελεί κρίσιμο παραγωγικό πνεύμονα για την περιοχή μας ενώ τόνισε ότι η βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει την παραγωγική της δραστηριότητα με όλους τους εργαζόμενους παλιούς και νέους, με μία συλλογική σύμβαση εργασίας με τα ίδια δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Βέβαια, απ’ ό,τι είχε διαρρεύσει και προ ημερών, η πρώην δήμαρχος κα Τσανάκα ήταν αντίθετη με την εμπλοκή του Δήμου Καβάλας στα εργασιακά μιας ιδιωτικής επιχείρησης (αναλυτικότερο ρεπορτάζ αύριο).

Προηγούμενο άρθροΙσόπαλος και χωρίς τέρματα ο ΑΟΚ με την Ιεράπετρα
Επόμενο άρθροΔΗΚΕΘ: Πρόγραμμα Φιλοξενίας Φωτογράφων για το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό τοπίο της Ορεινής Θάσου