Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα μετά τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 27 Οκτωβρίου στο Φράιμπουργκ, «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τη Λαμία με 2-0 και, πλέον, θα προετοιμαστεί απερίσπαστος για το πρώτο απόλυτο ντέρμπι της Super League με τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής 6 Νοεμβρίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε (ουσιαστικά) κριθεί πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, με τους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν δύο γκολ σε διάστημα 6 λεπτών και να διώχνουν γρήγορα το άγχος από πάνω τους.

Η 6η νίκη στο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες, που τους διατήρησε στο -10 από τον Παναθηναϊκό, ήρθε πολύ εύκολα. Η αρχή έγινε στο 22ο λεπτό με την κεφαλιά του Χάμες Ροντρίγκες.

Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά μετά την προσπάθεια του Κολομβιανού να τροφοδοτήσει τον Μπακαμπού, αιφνιδίασε τον Σαράνοφ και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).

Έξι λεπτά μετά οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν για δεύτερη φορά. Από τη βαθιά μπαλιά του Ντόι προς τον Μπακαμπού, ο Κονγκολέζος στράικερ άφησε πίσω του τον Αντέτζο και με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-0.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά αυτή την φορά ο Σαράνοφ έκανε σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Μπιελ.

Η Λαμία μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 50΄ με τον Ασκόβσκι, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 56΄ ένα σουτ του Χουάνγκ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τους «ερυθρόλευκους» μετά το 60΄ να ισορροπούν τον αγώνα και να μην επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους να τους απειλήσουν.

Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Τζανλούκα Φέστα η μείωση του σκορ δεν ήρθε για τη Λαμία, η οποία έμεινε για τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς «τρίποντο» (2 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες).

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Μπα (11΄ λ.τρ. Παπασταθόπουλος), Ντόι, Ρέαμπτσουκ (60΄ Μαρσέλο), Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (59΄ Βαλμπουενά), Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (75΄ Βρουσάι), Μπακαμπού (75΄ Ελ Αραμπί)

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοβ (86΄ Σαραμαντάς), Ασκόβσκι (58΄ Μαρμεντίνι), Αντέτζο, Τζανδάρης, Σλίβκα, Ασκόβσκι, Νούνιες, Γιακουμάκης (86΄ Καραμάνος), Ντε Βινσέντι (69΄ Ρόμανιτς)

Σελίδα 2 από 2
Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 1-1: Η κατάρα των καθυστερήσεων τον απέκλεισε από την Ευρώπη
Ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός κόντρα στην Φράιμπουργκ, κρατούσε τη νίκη μέχρι και τις καθυστερήσεις, όμως το γκολ που δέχτηκε στο 93′ (1-1) σε συνδυασμό με τη νίκη της Ναντ επί της Καραμπάγκ στο 94′ τον άφησαν εκτός Ευρώπης.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν στο πρώτο ημίχρονο την καλύτερη εφετινή εμφάνισή τους, έχασαν ευκαιρίες για να προηγηθούν με διαφορά δύο τερμάτων και το πλήρωσαν στο τέλος, δεχόμενοι το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις την ώρα που οι Γάλλοι σκόραραν το δικό τους νικητήριο τέρμα στο «Μποζουάρ».

Η ομάδα του Μίτσελ, σε σχηματισμό 4-4-2 απόψε, έδειξε αμέσως την πρόθεσή της, καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και μετά από ωραία κυκλοφορία η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, που δεν είχε καλή ισορροπία και το βολέ του μέσα από την περιοχή έφυγε ψηλά άουτ.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως στο 17ο λεπτό, όταν και πάλι με υποδειγματική κυκλοφορία ο Γκάρι Ροντρίγκες βρήκε τον Μασούρα, εκείνος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Μπιέλ σούταρε με τον Φλέκεν να αποκρούει και στο ριμπάουντ ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ.

Έξι λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει, όταν σε νέα ταχύτατη αντεπίθεση ο Εμβιλά βρήκε με τη μία τον Ροντρίγκες, που έβγαλε τον Μασούρα στην περιοχή, εκείνος πέρασε τον Φλέκεν αλλά έστειλε την μπάλα (με το αριστερό) στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

Η υποδειγματική παρουσία των φιλοξενούμενων στα πρώτα 45 λεπτά έφερε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 35΄, με τον Ελ Αραμπί να δίνει στον Μασούρα που ξεπέρασε τον Φλέκεν και γύρισε την μπάλα από πλάγια, αλλά τη στιγμή που ο Μπιέλ πήγε να σκοράρει σε άδεια εστία τον κόντραρε αμυντικός της Φράιμπουργκ με σωτήριο τάκλιν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φράιμπουργκ ανέβασε την πίεση, για να χάσει την πρώτη ευκαιρία της στο παιχνίδι στο 59΄, όταν ο Κίμπλερ σούταρε πολύ δυνατά μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε μια απίθανη απόκρουση με το ένα χέρι.

Από εκείνο το σημείο έως και τη στιγμή της ισοφάρισης ο διεθνής τερματοφύλακας «κατέβασε» ρολά με σειρά από εκπληκτικές αποκρούσεις: στο 76΄ έβγαλε το σουτ του Πέτερσεν, στο 81΄ την καρφωτή κεφαλιά του Γκίντερ και στο 88΄ σε νέα εξ επαφής κεφαλιά του Γέονγκ. Στο 90΄+3 όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καθώς η κεφαλιά του Κίμπλερ από εκτέλεση κόρνερ έστειλε στην μπάλα στη δεξιά γωνία του και τον Ολυμπιακό εκτός Ευρώπης.

Διαιτητής: Κρίστο Τόλιβερ (Εσθονία)
Κόκκινη: 90΄+6 Μπα
Κίτρινες: Εμβιλά, Μασούρας, Ελ Αραμπί, Πασχαλάκης, Ρέτσος
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ (Κρίστιαν Στράιχ): Φλέκεν, Κίμπλερ, Γκίντερ, Λάινχαρτ (77΄ Σιντίλια), Γκίντερ , Κεϊτέλ (63΄ Εγκεστάιν), Χέφλερ, Ντόαν (63΄ Βάισχοπτ), Γκρίφο , Γκρέγκοριτς (72΄ Πέτερσεν), Κιερέ (63΄ Γου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Μπα, Βρουσάι (82΄ Ρέτσος), Εμβιλά, Χουάνγκ, Γκ. Ροντρίγκες (39΄ Ρέαμπτσιουκ), Μασούρας (82΄ Βαλμπουενά), Μπιέλ (69΄ Κούντε), Ελ Αραμπί (82΄ Ουί Τζο).

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου η γιορτή κάστανου
Επόμενο άρθροΝΔ: Ψευδολογία και καταρράκωση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας