Οι Γιατροί του Κόσμου συμμετέχουν για 2η χρονιά στην Εβδομάδα Υγείας. Σύμφωνα με την κα Άννα Γιοβανιού, συμμετέχουν και με κινητή  οφθαλμολογική μονάδα.

Η κα Γιοβανιού δήλωσε ότι «έχει έρθει μία μονάδα από την Αθήνα με οφθαλμολογικό εξοπλισμό. Την Τρίτη ήμασταν στο Οφρύνιο στο δημοτικό σχολείο και στο αγροτικό ιατρείο με παιδίατρο, οδοντίατρο και οφθαλμίατρο. Σήμερα (σ.σ. χθες) είμαστε στο Ζυγός. Η παιδίατρος είναι στο δημοτικό σχολείο Ζυγού και εμείς με οφθαλμίατρο, τον κ. Παπαποστόλου, στην αίθουσα της εκκλησίας του Αγίου Θωμά. Εξετάζουμε ενήλικες στην αίθουσα. Πέρυσι πήγε πάρα πολύ καλά η εβδομάδας υγείας. Εξετάσαμε περίπου 840 παιδιά και 195 ενήλικες. Ήταν περισσότερες μέρες. Είναι πάρα πολύ καλά, μεγάλη η προσέλευση του κόσμου. Από ‘κει και μετά, θα είμαστε αύριο (σ.σ. σήμερα) στην Κεραμωτή και την Παρασκευή στη Θάσο. Η παιδίατρος θα είναι στο Λιμένα και ο οφθαλμίατρος στα Λιμενάρια.

Είναι πλήρης ο εξοπλισμός αλλά χρειάζεται χώρος για να μπουν όλα τα μηχανήματα και να εξεταστούν. Είναι ένα πλήρες οφθαλμολογικό ιατρείο. Είμαστε φιλοξενούμενοι στην εκκλησία του Αγίου Θωμά στο Ζυγό, στην αίθουσα δεξιώσεων και εξετάζει ο οφθαλμίατρος. Από βδομάδα θα βρισκόμαστε στο Χρυσοχώρι με παιδίατρο, για εμβολιασμούς σε παιδιά Ρομά και ανασφάλιστα. Τους έχουμε «υιοθετήσει», αφού πηγαίνουμε πολύ συχνά».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Erasmus στο ΤΕΙ Καβάλας
Επόμενο άρθροΟ ένας από τους τρεις παλιούς σταθμούς μέτρησης αέριας ρύπανσης που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας λειτουργεί κανονικά