Η Ομοσπονδία Καβάλας ενημερώνει με ανακοίνωση τα μέλη της αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους Επαγγελματίες Εμπόρους και Βιοτέχνες ότι τέθηκε σε ισχύ η εγκύκλιος από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ βάση της οποίας ενεργοποιείται η 10ετής παραγραφή βεβαιωμένων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ. Ο πρόεδρός της κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σχετικά σημειώνει ότι «Μας απασχολεί πολύ. Έχει να κάνει με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Βέβαια είχε βγει μια εγκύκλιος που έλεγε ότι μπορεί να γίνει 10ετής παραγραφή βεβαιωμένων οφειλών που έχουν δηλαδή συμβεί 10 χρόνια πριν και αυτή την στιγμή έχει τεθεί σε ισχύ και μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να κάνει αίτημα στο ΚΕΑΟ ώστε να παραγραφούν τα χρέη.

Βέβαια υπάρχουν προϋποθέσεις. Για παράδειγμα δεν πρέπει να έχουν οχληθεί από τις υπηρεσίες αυτή τη 10ετία και να μην έχουν γίνει απαιτητά τα ποσά. Ο χρόνος μετράει από τότε που υπάρχουν οι οφειλές και ενώ δεν έχουν επίσημα ζητηθεί από το ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ.

Αυτό θα βοηθήσει αρκετούς μια και πολλοί δεν μπορούν καν να πάρουν σύνταξη και άλλοι έχουν οφειλές και δεν υπολόγισαν σωστά».

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ

Και πρόσθεσε πως «Όσοι ενδιαφέρονται να σπεύσουν. Μία πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία έρχεται σε συνέχεια των παρεμβάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ (επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων) σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Ως εκ τούτου καλούμε τους ενδιαφερόμενος να ενημερωθούν από τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.efka.gov.gr/sites/default/files/2022-12/%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%A5%CE%9A%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3%2043.pdf και εφόσον διαπιστώσουν ότι πληρούν τους όρους διαγραφής να καταθέσουν σχετική αίτηση στις υπηρεσίας του ΚΕΑΟ στην οδό Φιλικής εταιρίας στην Καβάλα (1ος όροφος πρώην ΙΚΑ).

Μια ψήφιση του καλοκαιριού και μόλις βγήκε η εγκύκλιος τέθηκε σε ισχύ”.

Προηγούμενο άρθροΗ μικτή χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας αποχαιρέτησε τον Παναγιώτη Πατέλη
Επόμενο άρθροΣτο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα ο Πρωθυπουργός