Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή του Kavala Air Sea Show, όπως είπε στην πρωϊνή εκπομπή του Lobby 101.8, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.
Από τα κύρια ζητήματα είναι η χρηματοδότηση της διοργάνωσης καθώς όλα δείχνουν πως θα είναι μικρότερη από τα προηγούμενα χρόνια. Όπως τόνισε ο κ. Αντωνιάδης γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί η χρηματοδότηση και να φτάσει στο επίπεδο της προηγούμενης διοργάνωσης, αλλιώς θα είναι δύσκολη έως ανέφικτη η πραγματοποίηση του show.
Ο ρόλος του Νίκου Παναγιωτόπουλου
Εχει σταλεί επιστολή στον καβαλιώτη Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να συμμετάσχει το Υπουργείο οικονομικά στη φετική διοργάνωση, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τονίζει επίσης οτι το Kavala Air Sea Show είναι ένα σημαντικό τουριστικό γεγονός, το οποίο πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη και διεθνή εμβέλεια, ενώ σημειώνει ότι και οι φορείς πρέπει να συμβάλλουν οικονομικά στην διοργάνωση.
Η κρίσιμη συνάντηση
Αρχικά είχε οριστεί συνάντηση φορέων για το απόγευμα της Τετάρτης ωστόσο το πιθανότερο να ματαιωθεί εξαιτίας και της παρουσίας του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει άμεσα (τις επόμενες μέρες) και εκεί θα ξεκαθαρίσει το… τοπίο.
Για το 2019 ο προϋπολογισμός ήταν 120.000 ευρώ και ο δήμος Καβάλας μαζί με την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έβαζαν 80.000 ευρώ, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας 25.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τα έβαζαν το Επιμελητήριο, ο ΟΛΚ και ο Σύλλογος Καφεζυθοπωλών. Τώρα όμως ο δήμος μείωσε κατά 50% την επιχορήγηση, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να είναι τώρα περίπου 80.000 ευρώ.



