Ξεκίνησε η διαδικασία διαγωνισμού για την επένδυση στο Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα. Ο κ. Γιώργος Τσακίρης πρώην πολιτευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι πρόκειται για μία παραχώρηση 40 ετών και μία επένδυση 3 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τη Δευτέρα ξεκίνησε η τελική φάση της τελευταίας προκήρυξης για την επένδυση στο πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Η προηγούμενη προκήρυξη είχε αναβληθεί το 2017 λόγω των σοβαρών ενστάσεων που είχε εγείρει η Frapport. Η νέα προκήρυξη, η πρώτη φάση της οποίας ξεκίνησε τη Δευτέρα, ανοίχθηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων εταιρειών. Σήμερα (σ.σ χθες) ανοίγονται οι δεύτεροι φάκελοι που αφορούν το τεχνικό σκέλος της επένδυσης και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και όσες εταιρείες προκριθούν θα κληθούν για να συμμετέχουν σε έναν τρίτο γύρο που θα καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές. Πρόκειται για μία παραχώρηση χρήσης για 40 χρόνια, με μηνιαίο μίσθωμα το οποίο θα ξεκινήσει από τα 15 χιλιάδες ευρώ και για μία επένδυση το όριο της οποίας είναι στα 3κ. ευρώ, τουλάχιστον».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ

Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι αρκετά πιο περιγραφική από την προηγούμενη και πιο περιοριστική λόγω των ενστάσεων που είχε προβάλλει τότε η Frapport. Η χρήση του αεροδρομίου θα είναι για την εξυπηρέτηση της γενικής αεροπορίας αλλά μόνο για ελαφρά και υπερελαφρά αεροσκάφη, με μέγιστο βάρος απογείωσης τους 5,5 τόνους. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες και την κατάθεση και των οικονομικών προσφορών για να ξεκινήσει η επένδυση».

Προηγούμενο άρθροΔιαψεύδει την είδηση της διαρροής λυμάτων στον βιολογικό της Άσπρης Άμμου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την απώλεια της Μαρίας Φραντζεσκάκη