Επαναλειτουργεί το ΔΙΠΑΕ Καβάλας χωρίς προβλήματα και μάλιστα με εξετάσεις για τους φοιτητές καθώς ξεκίνησε η εξεταστική περίοδος. Ο κοσμήτορας κ. Θανάσης Μητρόπουλος σημείωσε πως μετά τις εξετάσεις αναμένεται να ενισχυθεί το Ίδρυμα με 800 νέους φοιτητές.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η εξεταστική περίοδος ξεκίνησε τη Δευτέρα, έχουν αρχίσει να έρχονται φοιτητές, σιγά- σιγά θα πυκνώνει η άφιξή τους και πιστεύω ότι μέχρι τις 10-15 Σεπτεμβρίου θα είμαστε σε πλήρη παράταξη. Από ‘κει και μετά θα αρχίσουν να έρχονται οι πρωτοετείς για να εγκατασταθούν στην Καβάλα, να βρουν σπίτια κλπ, με δεδομένο ότι η ακαδημαϊκή περίοδος ξεκινάει συνήθως από 1 Οκτωβρίου.

Στην Καβάλα θα έρθουν 800 νέοι φοιτητές, ένα νούμερο πολύ καλό. Η Καβάλα έχει πάει πάρα πολύ καλά σ’ αυτήν την περίοδο και παρά το γεγονός ότι είχαμε και μεγάλη πίεση, ανούσια κατά τη γνώμη μου και χωρίς λόγω που κατά τη γνώμη μου προκλήθηκε τεχνηέντως από τη Θεσσαλονίκη για το τμήμα Φυσικής, πήγε κι αυτό πάρα πολύ καλά. Από τους 80 φοιτητές που έχουν κατανεμηθεί έχει τους 40, έχει δηλαδή κάλυψη 50% και πιστεύουμε ότι του χρόνου θα κάνει μεγαλύτερη κάλυψη. Ακαδημαϊκά, θεωρώ ότι η Καβάλα έχει σταθεροποιηθεί και μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω την επόμενη χρονιά.

Λίγο μεγαλύτερο πρόβλημα έχουμε στη Δράμα που δεν έχει σταθεροποιηθεί ακαδημαϊκά ακόμη. Τόσο το τμήμα Δασολογίας όσο και το τμήμα Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας. Εκεί πιστεύω ότι θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη Δράμα προκειμένου να ενισχύσουμε το ακαδημαϊκό προφίλ της».

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περιφερειακή συνείδηση στο ΔΙΠΑΕ κι αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα κι από τους συναδέλφους στη Δράμα. Ευτυχώς αυτήν τη στιγμή έχει ξεκινήσει μία διαδικασία, άρχισαν να αντιλαμβάνονται μια σειρά από προβλήματα και με κάποιες πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν θα τις κλείσουν.

Σε ό,τι αφορά την Καβάλα τα πράγματα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τόσο η σχολή Θετικών Επιστημών όσο και τα δύο τμήματα Οικονομικών πάνε πολύ καλά κι επομένως δεν χρειάζεται να το κουράσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι σε επίπεδο πόλης να ενισχυθεί η παρουσία του ΔΙΠΑΕ. Όμως δεν γίνεται»…

Προηγούμενο άρθρο“Σκέψεις για πεζοδρόμηση της πλατείας των Φιλίππων” εκφράζει ο Παναγιώτης Αρσονιάδης από τον Εμπορικό Σύλλογο Κρηνίδων
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για το δίκτυο φυσικού αερίου στην Καβάλα