Πάνω από έναν χρόνο αναμένεται να διαρκέσουν οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής που βρίσκεται στον χώρο του παλιού Σανατορίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.

Όπως είναι γνωστό η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας έχει δεχτεί μία δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από άγνωστο δωρητή, ο οποίος είτε ζει στην Καβάλα, είτε έξω από αυτήν, ενώ την εν λόγω δωρεά υλοποιεί η τεχνική εταιρεία του κ. Χρυσανίδη.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ..

”Στόχος μας είναι να φέρουμε την παλιά Ορθοπεδική Κλινική, όχι το παλιό Σανατόριο, σε μία κατάσταση, ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το κτήριο για να το κάνουμε κάποιο κοινωφελές ίδρυμα, παραδείγματος χάρη ένα γηροκομείο. Χρειάζονται όμως αρκετές εργασίες. Ήδη έχουν γίνει οι προεργασίες, που είναι ο έλεγχος της στατικότητας του κτηρίου. Πάρθηκαν τα λεγόμενα ”καρότα”, στάλθηκαν στα εργαστήρια και πρέπει, σύμφωνα με τους ειδικούς, να γίνει μία ενίσχυση και μία θωράκιση της στατικότητας και στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες, προκειμένου να το φέρουμε σε αυτή την κατάσταση που θα μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε”, δήλωσε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας.

ΣΕ ΦΑΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

”Βέβαια έχουν γίνει ήδη και άλλα πράγματα, δηλαδή ο αύλειος χώρος του κτηρίου έχει καθαριστεί, έχει μπει γύρω γύρω κάποια προστασία και βρισκόμαστε σε συνεργασία αυτή τη στιγμή με τους αρμόδιους για να πάρουμε νερό και ρεύμα, προκειμένου να ξεκινήσουμε τις εργασίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς και τον κ. Χρυσανίδη οι εργασίες δεν θα διαρκέσουν κάποιους μήνες, αλλά θα πάμε σε μάκρος, θα πάμε πάνω από ένα χρόνο ή ίσως και περισσότερο. Πάντως εμείς αυτό που συμφωνήσαμε με τον κ. Χρυσανίδη είναι να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία και γι’ αυτό δουλεύουμε για αυτή τη συνεργασία”, επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Ξενοφών Κροκίδης.

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Καλώ τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας να αναθεωρήσει την απόφαση για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών
Επόμενο άρθροΣυνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ Ιωάννη Καραμανλή είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης