Από, νωρίς το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη επισκέφθηκε τον οικισμό του Δροσερού, όπου διαμένουν περισσότεροι από 5.000 Ρομά, όπως επίσης και τις υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας που λειτουργεί εκεί.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έλαβαν 335 δείγματα από τον μεγάλο οικισμό των Ρομά μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε μωρό 15 μηνών.

Στον συνοικισμό του Δροσερού κατοικούν 4-5 χιλιάδες άνθρωποι και το δείγματα λαμβάνονται σε 3 διαφορετικά τμήματα, ώστε να αντιπροσωπεύει το σύνολο και να υπάρχει καλύτερη εικόνα, ενώ 30 δείγματα ελήφθησαν από τον δήμο Τοπείρου.

Σε ότι αφορά την κατάσταση του 15μηνών βρέφους από το Δροσερό νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ξάνθης, ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι ότι το βρέφος έχει ήδη υποκείμενα νοσήματα.

Χθες ασθενοφόρο μετέφερε τη μητέρα και τη γιαγιά του βρέφους για να δώσουν δείγμα.

Τα αποτελέσματα αυτά «θα αποτελέσουν και τη βάση των σκέψεων που έχουμε για την επόμενη μέρα για την ευρύτερη περιοχή». Ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε στην καλή συνεργασία με τις τοπικές αρχές στην προσπάθεια να ληφθούν άμεσα τα δείγματα.

Το 15 μηνών βρέφος από το Δροσερό που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό ήταν αυτό που σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης αναφερόμενος τόσο στα τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που εντοπίστηκαν σε ισάριθμες κλινικές του νοσοκομείου Ξάνθης όσο και στο τελευταίο κρούσμα του ενός έτους βρέφους από το Δροσερό υπογραμμίζει ότι «υπάρχει ανάγκη να συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο στην Ξάνθη με τη συμμετοχή του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων υγειονομικών και διοικητικών και τη συμμετοχή όλων των δομών της πολιτείας, ώστε να υπάρχει καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της όλης κατάστασης».

Όπως λέει, «όλα τα κρούσματα αυτά πέρασαν από το νοσοκομείο της Ξάνθης και το γεγονός αυτός πρέπει να μας προβληματίσει. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης εκφράζει την έντονη αγωνία του για την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί και συμφωνεί με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που θα εμποδίσουν την περαιτέρω διασπορά του ιού».

 

Φωτογραφία | xanthi2.gr

Προηγούμενο άρθροΔιάγγελμα Μητσοτάκη στις 19.30
Επόμενο άρθροΚαβάλα | Λίγα τα “ύποπτα” κρούσματα το Σαββατοκύριακο – Σε καλή κατάσταση ο 78χρονος