«Η ιστορία διδάσκει πως όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα, τιμωρείται», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η πολιτική ηγεσία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τη στρατιωτική ηγεσία . Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, όλη τη στρατιωτική ηγεσία», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σήμερα, από τον Σκαραμαγκά, κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας της πυραυλακάτου «Βλαχάκος».

«Αυτή η ηγεσία», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, «έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί στα δύσκολα. Αυτή, λοιπόν, την ώρα, που η απειλή εναντίον της χώρας είναι κάτι παραπάνω από ορατή, οφείλουμε όλοι, ο καθένας όπως μπορεί και στο μέτρο της ευθύνης που του αναλογεί, να συνδράμουμε τη στρατιωτική ηγεσία ώστε να επιτελεί απερίσπαστη το έργο της, δηλαδή να θωρακίζει τη χώρα».
«Ένας ακόμη πολλαπλασιαστής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων»

Όσον αφορά στην πυραυλάκατο «Βλαχάκος», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι αποτελεί «έναν ακόμη πολλαπλασιαστή ισχύος στην αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων», ενώ αποδεικνύει στην πράξη τη βούληση της κυβέρνησης για «ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με τεχνολογίες αιχμής».
«Εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιείται κοσμογονία στην αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Έχει γίνει πολύ δουλειά πίσω μας και έρχεται ακόμα πιο σκληρή δουλειά μπροστά μας. Η δράση προκαλεί κριτική, πολλές φορές περισσότερη από την αδράνεια», συμπλήρωσε.
Μητσοτάκης: Η ιστορία διδάσκει πως όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα, τιμωρείται

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η ιστορία διδάσκει «ότι όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα τιμωρείται» και ότι «στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών. Πολύ περισσότερο, δεν έχουν θέση κάθε λογής επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί».

Ακόμα, επανέλαβε ότι τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και αυτό απαιτούν οι δυο λαοί.

«Είναι μεγάλο λάθος, κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη, ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που απλά δεν υπάρχουν», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ένας ακόμη σταθμός στην αλματώδη προσπάθεια της χώρας

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ανέφερε ότι «η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί έναν ακόμη σταθμό στην αλματώδη και πρωτοφανή προσπάθεια της χώρας για την ενίσχυση των ελληνικών όπλων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα».

Επιπλέον, σημείωσε ότι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων καθιστά «την Ελλάδα ισχυρότερη και ικανότερη στον αμυντικό τομέα» ενώ μίλησε για τους εργαζόμενους της Ελευσίνας τονίζοντας ότι «δεν θα φτάναμε στο σημερινό αποτέλεσμα χωρίς τον μόχθο τους». Δεν παρέλειψε, δε, να ευχαριστήσει και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού για την απόδοση του πλοίου στον στόλο.
Αρχηγός ΓΕΝ: Η σημερινή ημέρα μας φέρνει ξανά στο νου τοθυς ήρωες των Ιμίων

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, επισήμανε ότι «καθώς οι προκλήσεις σήμερα κλιμακώνονται περισσότερο από ποτέ, οι καθημερινές επιχειρησιακές απαιτήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με το παρελθόν».

«Η σημερινή ημέρα», συνέχισε, «μας φέρνει ξανά στο νου τους ήρωες των Ιμίων. Το όνομα του τότε υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου μαζί με αυτά του υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, αγαπητού και αξέχαστου συμμαθητή μου, και του ανθυπασπιστή Έκτορα Γιαλοψού, έχει ήδη περάσει στην ιστορία και κοσμεί το πάνθεον των ηρώων της χώρας. Και αποτελεί μεγάλη μας τιμή σήμερα, που ο αδελφός του ήρωα, κύριος Νικόλαος Βλαχάκος, θα είναι ο ανάδοχος του πλοίου που θα φέρει το όνομα “Υποπλοίαρχος Βλαχάκος”».
Ποιοι παρευρέθηκαν στην τελετή ονοματοδοσίας

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, πλήθος βουλευτών και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο αδελφός του Παναγιώτη Βλαχάκου, Νίκος, ο οποίος, τηρώντας την παράδοση αντίστοιχων τελετών, έσπασε ένα μπουκάλι στο πλοίο, ολοκληρώνοντας την ονοματοδοσία, αλλά και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προηγούμενο άρθροΤο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τα νέα δίκτυα μεταφορών
Επόμενο άρθροΑρχιεπίσκοπος Ελπιδόφορος: «Είναι ένα θαύμα η επιστροφή του κλεμμένου κειμηλίου στη Μονή Εικοσιφοίνισσας»