Η κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει ότι θα φέρει στην ελληνική Βουλή την νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και το νέο νόμο Κατσέλη παρά το γεγονός ότι δεν είχε εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη των θεσμών φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς ισχυρίζονται κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι η ρύθμιση να κατατεθεί την άλλη εβδομάδα και συγκεκριμένα για την  ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη αφού την Δευτέρα είναι η εθνική εορτή.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι προχωρούν προς την θετική κατεύθυνση οι συνομιλίες  με τους εκπροσώπους των θεσμών και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να περιμένει μέχρι την ολοκλήρωση τους κάνοντας μια κίνηση καλής θέλησης  προς την άλλη πλευρά.

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να την φέρει προς ψήφιση την τροπολογία πριν από το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Η λογική που οδήγησε την κυβέρνηση – λένε κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες –  για να κάνει μια τέτοια κίνηση απορρέει από το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός μνημονίων πλέον και ο λόγος που συζητά για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι επειδή όλες οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες ως προς τις πολιτικές  που αφορούν στα χρηματοπιστωτικά τους ιδρύματα.

Ακόμα οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν  ότι  αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι η κυβέρνηση συζητά με τους εποπτικούς θεσμούς και λαμβάνει στα σοβαρά τις απόψεις τους την ίδια στιγμή ωστόσο έχει την βούληση να προχωρήσει στη νομοθέτηση ακόμη κι αν σε επιμέρους σημεία υπάρχουν διαφωνίες. «Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι η πρώτη προτεραιότητα  μας με δεδομένο ότι δεν δημιουργεί προβλήματα στην αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος», έλεγαν οι ίδιοι άνθρωποι.

Άλλωστε στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει κάποιους από τους ομολόγους του για το όλο θέμα και την στάση που κρατά η κυβέρνηση.

Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για την δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα μετά την κίνηση που έκανε η κυβέρνηση μίλησε  «Για «σημαντική πρόοδο» στις διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης για το ζήτημα της νομοθεσίας που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη εκφράζοντας μάλιστα  την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

«Η επίτευξη μιας ισορροπημένης συμφωνίας σχετικά με αυτό το νομοσχέδιο είναι κλειδί τόσο για τους πολίτες όσο και για το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα» ανέφερε στην ανακοίνωση του ο Πιερ Μοσκοβισί και πρόσθεσε «Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες μας τις επόμενες ημέρες, ενόψει του Eurogroup στις 5 Απριλίου».

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αδιανόητη σύλληψη 90χρονης γιαγιάς που πουλούσε παντόφλες σε λαϊκή αγορά – Ξεσπάει η κόρη της
Επόμενο άρθροΑύριο (23.03) στις 11.00 η κηδεία του Σάκη Τσαούση