Στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 μίλησε το πρωί της Πέμπτης (14/5) ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Για τον οδικό χάρτη και τη σταδιακή ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουρισμού, αλλά και την στήριξη των επιχειρήσεων ο κ. Ρωμανός σχολίασε: “Με αργά βήματα και ίσως με διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών. Κινούμαστε σε μία σωστή κατεύθυνση. Ο στόχος είναι: όσο μεγαλύτερη να είναι η αναλογία των πιστώσεων και όσο μικρότερη γίνεται η αναλογία των δανείων. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να τα έχουμε όλα οριστικά και χειροπιαστά”.

Σε ότι αφορά την κριτική της αντιπολίτευσης για το τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση ο δ/ντης του γραφείου Τύπου τη ΝΔ είπε:”Στο υγειονομικό κομμάτι δεν υπάρχει ιδιαίτερο έδαφος για την αντιπολίτευση να σχολιάσει από τη στιγμή που έχουμε αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τις περισσότερες χώρες. Στο οικονομικό σκέλος είναι ξεκάθαρο ότι και εκεί κινηθήκαμε τάχιστα.

Σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι ο κ. Ρωμανός τόνισε πως: “Ήμασταν από την πρώτη στιγμή στο δημοσιονομικό σκέλος αλλά και στα εργαλεία χρηματοδότησης πάνω από το μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης. Διαρκώς ξεδιπλώνονται νέα πακέτα στήριξης αναφορικά με τον κάθε κλάδο της οικονομίας. Έχουμε μία σειρά εργαλείων, προστατευτικών διχτυών ασφαλείας τα οποία πολλές φορές είναι υπερκαλυπτόμενα και συμφωνούμε να μην μείνει κανείς πίσω, να γλιτώσουμε όσα περισσότερα λουκέτα και όσες περισσότερες απολύσεις μπορούμε. Προφανώς και δεν είναι εύκολο και δουλεύουμε νυχθημερόν. Αναπροσαρμόζουμε διαρκώς όλα όσα χρειάζονται και μέχρι τώρα”.

Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση αποτελεί η στήριξη των επιχειρήσεων και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας: “Μιλάμε για μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν μπορούμε να ξέρουμε το τι μας περιμένει”. Τόνισε πως κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει δεύτερο επιδημικό κύμα, ούτε το πως θα συνεχιστεί η πορεία της επιστροφής στη κανονικότητα, και όλοι οι παράγοντες αυτοί θα επηρεάσουν για το ποια θα είναι η κατάσταση για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. “Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε να τα δώσουμε όλα εμποσθοβαρός εμείς κινηθήκαμε με σοβαρότητα. Δεν θα μπορούσαμε να αδειάσουμε τα ταμεία με το καλημέρα, χωρίς να ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμα θα πρέπει να υπάρχει αυτή η στήριξη που ήδη έχει ξεδιπλωθεί και συνεχίζει. Και με αυτή τη λογική προχωράμε στοχευμένα, να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη”, τόνισε ο κ. Ρωμανός.

Για το γεγονός ότι εαν η κρίση οδηγήσει την κυβέρνηση σε αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων απάντησε πως: “Αν δούμε από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης το τι λέει η αντιπολίτευση νομίζω ότι θα απογοητευτούν και οι ίδιοι οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι τους ΣΥΡΙΖΑ διότι θα δουν ότι έχουνε πέσει σε όλα έξω. Δεν στέκονται σε σοβαρή θεώρηση και σοβαρή κριτική και ευτυχώς για τη χώρα αποδεικνύονται στην πράξη που τους διαψεύδει”.

Αυτό που περιμένουν οι επαγγελματίες του τουρισμού είναι οι οδηγίες και το σχέδιο που θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό: “Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο της Ελλάδας για τον τουρισμό το οποίο έρχεται σε συνέχεια των χθεσινών “συστάσεων” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίες δεν μας έκαναν σοφότερους αλλά έχουν ενσωματώσει πολλές από τις δικές μας προτάσεις άρα είναι θετικό για εμάς. Προκειμένου η δική μας πρόταση να είναι ολοκληρωμένη και να ενσωματώνει και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθούν τα ξενοδοχεία θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Είναι μία δουλειά που έχει ξεκινήσει πρωτού την επιβολή του lockdown”.

Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό και κυρίως τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, με τον πρωθυπουργό να εκμεταλλεύεται το “ρεύμα” που φαίνεται πως έχει βάση των δημοσκοπήσεων,ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ήταν ξεκάθαρος: “Τίποτα από αυτά τα δύο δεν είναι κάτι που απασχολεί μία κυβέρνηση η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης μιας κρίσης. Ο μόνος ο οποίος τροφοδοτεί αυτά τα σενάρια για να τα ξορκίσει και κυρίως το σενάριο των εκλογών, καθώς αυτό τρέμει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προσφέρουμε τίποτα με το να σχολιάζουμε τις φοβίες του ΣΥΡΙΖΑ. Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να διανοείται να καταφύγει σε εκλογές εν μέσω μίας πανδημίας, όταν μάλιστα έχουμε καταφέρει να θεωρούμαστε πρότυπο για την αντιμετώπισή της.

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 από το 1.00.56 έως 1.13.12.

 

Κ.Λ.

Προηγούμενο άρθροΣτον “αέρα” η λαϊκή αγορά της Καβάλας | Ποιες οι προτάσεις – Κανονικά στην Ελευθερούπολη την Παρασκευή
Επόμενο άρθροΗ Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας εκφράζει την βαθιά της λύπη για τον χαμό του Πόλιου Παπαγιαννίδη