Νίκος Κοκλώνης: Η απάντησή του σε δημοσίευμα για το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα

Με ανάρτηση του στο Instagram ο γνωστός παρουσιαστής και τηλεοπτικός παραγωγός, Νίκος Κοκλώνης, απαντά σε δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε υπόθεση που ερευνά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

H ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη, την οποία στη συνέχεια κοινοποίησε με επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας του:

«Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον “ελεγχόμενο”, δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεων μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών.

Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

Νίκος Κοκλώνης

Επίσης με ένα βίντεο του στα stories του φαίνεται να αναφέρεται και πάλι στην υπόθεση: «Τι έχω; Σίγουρα μάτι και ψέματα» ακούγεται να λέει

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία γνωστού παρουσιαστή και παραγωγού ψυχαγωγικών τηλεοπτικών σόου, καθώς και συνεργατών του, με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής που διαβιβάστηκε ήδη στον Οικονομικό εισαγγελέα, υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση από μέρους του ιδίου και των συνεργατών του αξιόποινων πράξεων όπως απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με τον παρουσιαστή να φέρεται ως διευθυντής της. Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται 7 άτομα και περίπου 13 εταιρείες.

Hot this week

Θανάσης Μητρόπουλος: 3,9 εκατ. ευρώ θα δοθούν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για συντηρήσεις υποδομών

Το Υπουργείο Παιδείας έχει προκηρύξει ένα κονδύλι ύψους 120...

Έκκληση για βοήθεια στη Θάσο: Όλοι δίπλα στον Κώστα!

Μια μεγάλη προσπάθεια στήριξης βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θάσο,...

Άγγελος Βλάχος: Συμφωνία για 26 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων από μια και μόνο εταιρεία τους μη τουριστικούς μήνες

Συμφωνία για 26 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων από μια και μόνο...

Υπογραφή σύμβασης του έργου: Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Δήμου Θάσου 2026

Σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026, στο Γραφείο του Δημάρχου...

Topics

Έκκληση για βοήθεια στη Θάσο: Όλοι δίπλα στον Κώστα!

Μια μεγάλη προσπάθεια στήριξης βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θάσο,...

Υπογραφή σύμβασης του έργου: Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Δήμου Θάσου 2026

Σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026, στο Γραφείο του Δημάρχου...

ΠΑΣΟΚ Καβάλας: Από τα 25 εκατ. ευρώ θέλουμε συγκεκριμένα έργα για Καβάλα και Θάσο

Συγκεκριμένες απαντήσεις για την αξιοποίηση των 25 εκατ. ευρώ...

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Έχει περάσει η εποχή που η Καβάλα ήταν το ”κακό παιδί” της Περιφέρειας

Για τη συνεχή ενίσχυση των υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες