Πού είναι οι τεχνοκράτες ; Από τη νέα αρχιτεκτονική του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζουν πλήρως οι επιστήμονες-σύμβουλοι του Αλ. Τσίπρα, που τόσο πολύ είχαν διαφημιστεί όταν ανακοινώθηκαν ως ομάδα.

Ούτε στο Συνέδριο έλαμψαν ούτε στη συνέχεια, με τη συγκρότηση των κομματικών οργάνων, έγινε αισθητή η παρουσία τους. Ρώτησα και έμαθα ότι η προοπτική τους είναι να συνδεθούν με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, που είναι κάτι σαν το ΙΣΤΑΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, και μέσω αυτού να αρχίσουν να συνεργάζονται, ανάλογα με τον τομέα στον οποίο θα ενταχθούν, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα κομματικά όργανα. Τους αρκεί αυτό; Δεν μπορώ να απαντήσω για όλους, αλλά μπορώ να σας μεταφέρω ότι οι περισσότεροι είναι πολύ απογοητευμένοι.

Στα μετόπισθεν

Κάποιοι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι η ομάδα των τεχνοκρατών που συμβουλεύει τον πρόεδρο θα είναι η βιτρίνα του νέου ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή ηγεσίας από τη βάση, αλλά διαπιστώνουν στην πράξη ότι τους έχουν κάπου κρυμμένους στα μετόπισθεν. Γενικώς, το πρόβλημα στον «νέο ΣΥΡΙΖΑ» είναι ότι βαδίζει με την παλιά κομματική επετηρίδα. Αυτό αποθαρρύνει τους τεχνοκράτες, που είχαν πιστέψει ότι θα τους δοθούν μεγαλύτερες δυνατότητες συμμετοχής στο νέο εσωκομματικό σκηνικό.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 4 Ιουνίου 2022.

Προηγούμενο άρθροΜαθητές της Ξάνθης έφτιαξαν πορτραίτο του Μίκη Θεοδωράκη έκτασης 35 τ.μ.
Επόμενο άρθροΚαθίζηση του οδοστρώματος στην οδό Βενιζέλου