Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια στρατιωτικής εκδήλωσης.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε την Ελλάδα «κακό γείτονα» που με κάθε ευκαιρία κατηγορεί την Τουρκία στους άλλους τηρώντας εχθρική στάση απέναντί τους.

«H Eλλάδα αποτελεί το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της κακής γειτονίας. Δυστυχώς συνεχίζουν με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική και συνεχίζει επίσης την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση, με θράσος κατηγορεί την Τουρκία. Αυτό είναι υποκρισία, είναι διπρόσωπη στάση» τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ακόμη ότι «βάζουν στην άκρη τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων και συσσωρεύουν όπλα στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Με την πρόκληση κάποιων και δυστυχώς με τη συνεννόηση της ΕΕ, ανέλαβε τον ρόλο ενός κακομαθημένου παιδιού, τροφοδότησε την αστάθεια στην περιοχή με πρωτόγνωρες, παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις και πρακτικές και σπατάλησε τους πόρους των δικών της ανθρώπων σε μια μάταιη προσπάθεια. Να πάρουμε τα όπλα μόνο και μόνο από ανησυχία για το πολιτικό τους μέλλον».

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ακόμη: «Επεκτάθηκε τρεις φορές σε επτά στάδια από την ημέρα ίδρυσής της, μπήκε κάτω από τη μύτη μας, κατηγορώντας την Τουρκία για επεκτατισμό και μιλάει με μεγάλη αλαζονεία για «Νεο-Οθωμανική πολιτική», δημιουργούν πλασματικές συμμαχίες και παραχωρεί τα εδάφη της, και μετά κρύβεται πίσω από τους άλλους και επιχειρεί να μας δείξει πυγμή, αφαιρεί τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας και αγνοώντας την τουρκική ύπαρξη, προσπαθεί να τους εκφοβίσει με πολιτικές αφομοίωσης και πιέσεις, διαπράττοντας συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας».

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε τέλος ότι «η Ελλάδα συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις και τους παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη, απωθούν ανελέητα τους πρόσφυγες, βυθίζουν τις βάρκες τους στα κρύα και σκοτεινά νερά του Αιγαίου. Όλοι με ευφυΐα και συνείδηση κατανοούν το αληθινό πρόσωπο και τις προθέσεις εκείνων που σκοτώνουν και μετά μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα με αδίστακτο τρόπο».

Αρβανίτης προς Κομισιόν: Η Τουρκία εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες την ώρα που ενισχύεται με πακτωλό ευρωπαϊκών χρημάτων

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Οι εποχές που τα πανεπιστήμια ήταν άντρα ανομίας, πέρασαν ανεπιστρεπτί
Επόμενο άρθροΕπιταγή ακρίβειας: Ποιοι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση και ποιοι όχι