Χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού εξετάζεται να γίνεται από τις 18 Απριλίου ή από τον Μάιο η πρόσβαση των πολιτών τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στον ΑΝΤ1, “αυτό που εξετάζεται και θα φανεί με βάση την επιδημιολογική εικόνα είναι για την περίοδο του καλοκαιριού, είτε από 18 Απριλίου είτε από τον Μάϊο, η πρόσβαση στους χώρους και κατά βάση σε εξωτερικούς χώρους να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξης πιστοποιητικού”.

Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι “το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει κανονικά γιατί είναι πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύει”. Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν η μη επίδειξη του πιστοποιητικού θα ισχύει και για τους εσωτερικούς χώρους. “Αυτό θα ισχύει και για τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς συνολικά για το καλοκαίρι”, απάντησε.

“Αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα τύχει πολύ συγκεκριμένης συζήτησης στην Επιτροπή Ειδικών. Και ειδικότερα συνολικά εξετάζονται για λόγους επιδημιολογικούς και για λόγους δημόσιας υγείας το καλοκαίρι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα μέτρα γίνεται” πρόσθεσε, ωστόσο τόνισε ότι ” το σύνολο αυτών των μέτρων θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο”.

“Το λέμε από τώρα, τον Σεπτέμβριο υπάρχει μεγάλος φόβος και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ο κορονοϊός μπορεί να έρθει πολύ επιθετικά” πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στην περιμετρική- Εγκλωβισμός οδηγού
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (2/4) – Βιβλιομπερδέματα – Εορταστικό διήμερο 4 & 6 Απριλίου 2022