Στη δεύτερη φάση του σχεδίου χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας εισέρχεται σήμερα η οικονομία, με την επαναλειτουργία 66.010 ακόμη επιχειρήσεων και καταστημάτων, δηλαδή του 25% των επιχειρήσεων των οποίων ανεστάλη η λειτουργία τους και την επιστροφή 155.962 εργαζομένων, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που ετέθησαν σε αναστολή, στην εργασία τους.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να έχουμε τη λιγότερη δυνατή ζημιά. Όλοι το καταλαβαίνουμε, όταν έχουμε μία κλειστή αγορά – οικονομία για σχεδόν δύο μήνες, ή και τρεις μήνες όπως η εστίαση και τα τουριστικά καταλύματα, η επανεκκίνηση είναι ιδιαίτερη δύσκολη για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση το επόμενο χρονικό διάστημα. Γίνονται προσπάθειες να επανέλθει στην κανονικότητα η αγορά”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας το πρωί της Δευτέρας (11/5).

Υπάρχουν ζυμώσεις, διαβουλεύσεις και με τα αρμόδια υπουργεία και με τους ανθρώπους της αγοράς. Η κυβέρνηση και τα υπουργεία ακούν τις προτάσεις, βλέπουμε να τροποποιούνται κάποια πράγματα στη συνέχεια. Ίσως και με τη βοήθεια του τουρισμού να κλείσει με μικρότερη ζημιά από αυτή που υπολογίζαμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά υπάρχει το μούδιασμα και η ανησυχία για το πως θα κινηθεί ο καταναλωτής”.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας στο Lobby 101.8 από το 20.30 έως 28.15

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης | “Ο Δ. Συμεωνίδης έφυγε “πρόωρα”, ενώ είχε πολλά να δώσει”
Επόμενο άρθροΜε ραντεβού η επίσκεψη των πολιτών στην Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας