Η Περιφέρεια ΑΜΘ αποφάσισε να δαπανήσει 300.000 ευρώ για να καλύψει το κομμάτι που της αναλογεί για τις οφειλές αναφορικά με το Βιοτεχνικό Πάρκο. Πλην, όμως, για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δέμπα διερευνούν με ποιο τρόπο θα γίνει η εκταμίευση αυτών των χρημάτων.

Ο κ. Δέμπας δήλωσε ότι «το Βιοτεχνικό Πάρκο έχει τα σκαμπανεβάσματά του. Εμείς προσπαθούμε να το βάλουμε σε μία τελική ευθεία προκειμένου να βρεθεί η οριστική λύση. Υπάρχει απόφαση ότι η Περιφέρεια θα καταβάλλει 300 χιλιάδες ευρώ που είναι περίπου το ποσό που της αναλογεί κι έχουμε φτάσει, πλέον, στο διαδικαστικό για να δούμε πώς, τουλάχιστον ένα μέρος αυτής της εκταμίευσης –γιατί σε πρώτη φάση δεν απαιτείται ολόκληρο, είναι και το κομμάτι του τραπεζικού δανείου που αυτό έτσι κι αλλιώς θα μπει σε κάποια ρύθμιση- για να δούμε πώς θα ξεκινήσει την πληρωμή αυτών των υποχρεώσεων. Πράγματι, την προηγούμενη εβδομάδα είχε δημιουργηθεί ένα θέμα με τα εντελλόμενα της Περιφέρειας όσον αφορά τον τρόπο που θα γίνει αυτή η εκταμίευση, πώς θα γίνει, πώς θα κατευθυνθεί, με τι αιτιολογία και δικαιολογία. Την προηγούμενη Παρασκευή είχα συνάντηση με τον οικονομικό διευθυντή της Περιφέρειας και με τις υπηρεσίες των εντελλομένων για να βρούμε την οποιαδήποτε λύση. Ποιο είναι το πρόβλημα και πώς θα μπορούσε να λυθεί. Έτσι κι αλλιώς κι ο δικός μας νομικός σύμβουλος εξετάζει τον τρόπο που μπορεί να γίνει η «Α» ή η «Β» σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα έχει ξεκαθαρίσει κάποιος τρόπος. Μία λύση είναι η αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου. Μπορεί να έχουμε, ίσως, κάποια καθυστέρηση αλλά αυτό εμάς δεν μας αποσπά την προσοχή και τον στόχο μας και όσα προβλήματα κι αν παρουσιαστούν, εμείς είμαστε εδώ για να τα λύσουμε. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το Βιοτεχνικό Πάρκο να παραμείνει σ’ αυτήν την κατάσταση και θα πρέπει όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί και θέλουν να ασχοληθούν με την τοπική περιφερειακή αυτοδιοίκηση να το βάλουν καλά στο πρόγραμμά τους και στο μυαλό τους ότι θα πρέπει να προτείνουν λύσεις και όχι πιθανόν να έχουμε μόνο προβλήματα».

«ΑΘΑΝΑΤΗ» ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Είναι ένα πρόβλημα της Καβάλας, των επιχειρήσεων της Καβάλας. Έχουμε εγκλωβισμένες επιχειρήσεις εκεί μέσα. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο πλέον εδώ και 3 χρόνια έχει τελματώσει. Από την πρώτη στιγμή προσπαθώ να το βγάλουμε από την αφάνεια και τα προβλήματά του και θα τα καταφέρουμε, είτε κάποιοι το θέλουν είτε δεν το θέλουν, αυτό θα γίνει. Δυστυχώς, όμως, μπλέκοντας μέσα σ’ αυτήν την ελληνική γραφειοκρατία, βλέπουμε με τον πιο σκληρό τρόπο το τι ακριβώς συμβαίνει και το τι γίνεται. Ενώ σε οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία αυτό θα είχε λυθεί μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες το πολύ, εδώ υπάρχει αυτό το δημόσιο λογιστικό ή γραφειοκρατικό σύστημα το οποίο το μόνο που προσπαθεί και βάζει εμπόδια –που δεν φταίνε οι ίδιες οι υπηρεσίες ή τα άτομα, φταίνε οι κεντρικές αποφάσεις που δυστυχώς συμπεριφέρονται μ’ έναν τρόπο που δεν τους νοιάζει. Εμείς όσο και να υπάρχει αυτή η πίεση, η γραφειοκρατική τεμπελιά κ.ο.κ. εδώ είμαστε, έχουμε κι εμείς την υπομονή μας. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Με κάποιον τρόπο θα βρεθεί η λύση και πιστεύω σύντομα γιατί είναι επιτακτική ανάγκη, διότι υπάρχει και ενδιαφέρον πλέον για τον χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου. Υπάρχουν αιτήματα από επιχειρήσεις κι  επιχειρηματίες και είναι κι αυτό ένα στοιχείο που μας πεισμώνει ακόμη παραπάνω για να βρεθεί η λύση. Από ‘κει και πέρα, κάποια στιγμή ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Προηγούμενο άρθροΚαρναβαλική παρέλαση στο Δήμου Νέστου
Επόμενο άρθροΔιαμαρτύρονται οι κάτοικοι της οδού Δράκοντος