Σε φάση αναμονής βρίσκονται οι αγρότες του Παγγαίου για τις αποζημιώσεις που αναμένουν μέσα από το πρόγραμμα deminimis. Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος σημείωσε πως είναι θέμα χρόνου να δοθούν αυτές τις αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πολλά τα εμπόδια και οι αναβολές για τις αποζημιώσεις. Από τον Ιανουάριο ακούμε «αυτήν την εβδομάδα», «την άλλη εβδομάδα» κ.ο.κ. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα έχουμε άλλη καθυστέρηση και προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζουμε κι εμείς τους τελευταίους 2-3 μήνες.

Το πρόγραμμα deminimis δεν το πήραμε ποτέ στην Ελλάδα. Είναι μια προσωπική παρέμβαση των βουλευτών μας και της Νομαρχιακής Επιτροπής, από πέρυσι τον Ιούλιο, από τη σύσκεψη με τα 13 κυβερνητικά στελέχη που είχαμε στο Δήμο Παγγαίου, από τις 4 συγκεντρώσεις που είχαμε στα γραφεία του κόμματος με όλους τους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής. Με συνεχή πίεση, κατορθώσαμε 14 εκατομμύρια ευρώ σε 8 μήνες να πέσουν στο νομό Καβάλας. Ένα νούμερο απλησίαστο για όλες τις περιόδους. Δεν έχει γίνει ποτέ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να δοθούν τόσα πολλά λεφτά. Κι αυτό είναι σε απάντηση όλων όσοι λένε ότι δεν δόθηκαν χρήματα. Οι αγρότες καλά κάνουν και ζητούν τα επιπλέον και μάλιστα ορισμένοι που είχανε ποικιλίες επιτραπέζιες που δεν αποζημιώθηκαν, θα πάρουν τώρα τα deminimis. Αυτοί είναι σε μειονεκτική θέση έναντι άλλων. Αλλά γενικά, οι αποζημιώσεις πήγαν πάρα πολύ καλά αντικειμενικά».

ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ

Πρόσθεσε ότι «μόλις αυτήν ή την άλλη εβδομάδα πέσουν τα deminimis, να κάτσουμε με όποιον θέλει, τι πήρε το στρέμμα και τι δεν πήρε. Κι αν ποτέ τα τελευταία χρόνια δόθηκαν τόσα χρήματα, να συγκρίνουν με την παρούσα επιδότηση. Αυτό, για να μην λένε ό,τι θέλουν, διότι τελευταία βγαίνουν οι βουλευτές, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ και λένε πράγματα τα οποία δεν είναι στην πραγματικότητα.

Και δεν είναι μόνο οι αγροτικές αποζημιώσεις. Είναι και για τους πλειστηριασμούς και για τη δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού, είναι που λόγω της προεκλογικής περιόδου λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν».

Προηγούμενο άρθροΗ Αντιπεριφέρεια Καβάλας βράβευσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών Φίλιππο Κοτσαρίδη
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Καλό αγώνα σε όλους τους συνυποψηφίους μου